Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 31-10-2017

    Notika dzejnieka Zenona Vojevodska jaunas grāmatas prezentācija

    2017. gada 27. oktobrī Daugavpils baltkrievu kultūras centrā (BKC) notika jubilejas radošais vakars –dzejnieka Zenona Vojevodska jauna dzejoļu krājuma „Ka-pe-ļ-ka” prezentācija.

    Lasīt vairāk
  • 30-10-2017

    12.vidusskolas izglītojamo panākumi konkursā “Esi drošs – neesi pārdrošs”

    Daugavpils 12.vidusskolas divas izglītojamo komandas piedalījās Iekšlietu ministrijas informatīvi izglītojošajā konkursā 7.-8.klašu skolēniem “Esi drošs – neesi pārdrošs”. Konkursa mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas situācijās, kā arī pievērst uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumos. 

    Lasīt vairāk
  • 30-10-2017

    Izskanējis XV Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls „Daugavpils 2017” (VIDEO)

    No 25. līdz 28.oktobrim Daugavpilī jau 15.reizi norisinājās Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls.

    Festivālā piedalījās aptuveni 200 mākslinieki no Latvijas Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Polijas un Serbijas.

    Lasīt vairāk
  • 30-10-2017

    Domes vadība apmeklēja tirgu Valkas ielā (VIDEO)

    Piektdien, 27. oktobrī, Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims un domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs apmeklēja tirgu Valkas ielā. Sākotnēji, tas tika veidots, lai pilsētniekiem būtu iespēja pārdot pašu izaudzēto produkciju – augļus un dārzeņus. Bet ar laiku šie pašu audzētās produkcijas tirgotāji tika izstumti no tirgus. To panāca plaša sortimenta preču pārdevēji, kuri bieži pircējiem piedāvā kontrabandas preces, tajā skaitā cigaretes, zāles, preces no Baltkrievijas.

    Lasīt vairāk
  • 30-10-2017

    Daugavpils Taekvondo panākumi Krievijā

    Sanktpēterburgā norisinājās starptautisks kaujas mākslu turnīrs “Baltijas jūras kauss”, kurš šogad sapulcināja vairāk nekā 760 sportistu no 8 valstīm. Latvijas izlases sastāvā šajās sacensībās piedalījās arī divi mūsu Daugavpils “Jitae” kluba sportisti.

    Lasīt vairāk
  • 30-10-2017

    U13 iegūst bronzu Ateitis Cup turnīrā!

    Lielisku turnīru Viļņā aizvadījuši Vladimira Žavoronkova trenētie U13 vecuma grupas puiši. 20 komandu konkurencē daugavpilieši ieņēma trešo vietu, bronzas cīņā pārspējot Itālijas vienību Brescia. Turnīra gaitā mūsu komanda izcēlās ar vairākiem iespaidīgiem vārtu guvumiem.

    Lasīt vairāk
  • 30-10-2017

    Daugavpilī notika II Latgales reģiona valodu (dzimtās un valsts valodas) skolotāju Valodu simpozijs

    Skolēnu rudens brīvlaikā Daugavpilī tradicionāli notiek dažādi pasākumi skolotājiem. Šogad valodu (dzimtās un valsts valodas) skolotājiem tika organizēts Valodu simpozijs, kurš apvienoja divus lielus pasākumus – 12.Latgales latviešu valodas un literatūras skolotāju metodiskos lasījumus un 17.Latgales krievu valodas (kā dzimtās un svešvalodas) un literatūras skolotāju metodisko konferenci. II Latgales reģiona valodu (dzimtās un valsts valodas) skolotāju Valodu simpozijs ”Valodas loma kompetenču izglītībā” notika š.g.25.oktobrī Daugavpils Centra vidusskolā.

    Lasīt vairāk
  • 30-10-2017

    Ikgadējā 17. Latgales angļu valodas skolotāju metodiskā konference

    Latvijas izglītībā pašlaik ir pārmaiņu laiks. Valsts izglītības satura centrs (VISC) īsteno valdības un Izglītības un zinātnes ministrijas rosinātu politikas iniciatīvu ar Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu, lai piecu gadu laikā izstrādātu, aprobētu un pēctecīgi ieviestu tādu vispārējās izglītības saturu un pieeju mācībām, kas skolēnos attīstītu dzīvei 21.gadsimtā svarīgas zināšanas, prasmes un ieradumus, kas balstīti vērtībās, citiem vārdiem, lietpratību. Valodu joma ir viena no daudzveidīgās cilvēka darbības jomu pamatprasmēm.

    Lasīt vairāk