Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

30-10-2017

Izskanējis XV Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls „Daugavpils 2017” (VIDEO)


No 25. līdz 28.oktobrim Daugavpilī jau 15.reizi norisinājās Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls.

Festivālā piedalījās aptuveni 200 mākslinieki no Latvijas Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Polijas un Serbijas. Piedāvātās koncertprogrammas bija ļoti dažādas un atklāja akordeona daudzpusību, ļaujot festivāla apmeklētājiem baudīt gan dažādus mūzikas žanrus, gan akordeona un citu instrumentu saspēli.

Festivāla ietvaros notika arī tradicionālais Valērija Hodukina X Starptautiskais jauno akordeonistu konkurss “Daugavpils 2017”, kurā divās dažādu vecumu kategorijās šoreiz savu meistarību rādīja 15 jaunie izpildītājmākslinieki no Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Pirmajā konkursa dienā (I kārtā) jaunie mūziķi demonstrēja savas solista prasmes, savukārt otrajā dienā – tie, kuri tika izvirzīti uz II kārtu, muzicēja kopā ar Daugavpils akordeonistu orķestri (diriģente Tatjana Saratova). Kā atzina starptautiskā konkursa žūrija: „Visi konkursanti bija spēcīgi un ļoti labi sagatavojuši programmas.”.

 

Konkursa rezultāti:

A kategorijā (mūzikas skolu audzēkņi vecumā līdz 16 gadiem (ieskaitot) un mūzikas vidusskolu audzēkņi (I - II kurss) I vietu ieguva Konstantīns Šarņins (Krievija), II vietu - Germans Bondarevs (Baltkrievija), III vietu - Poļina Siņica (Baltkrievija).

B kategorijā (mūzikas skolu audzēkņi vecumā no 17 līdz 19 gadiem (ieskaitot) un mūzikas vidusskolu audzēkņi (III - IV kurss) I vietu ieguva Jekaterina Gaidukova (Baltkrievija), II vietu – Anastasija Zubova (Latvija), bet III vietu – Angelina Barsukova (Baltkrievija).

Pamatojoties uz konkursantu sniegumu, žūrija šogad piešķīra arī speciālus diplomus, ko saņēma Antons Kononovs (Baltkrievija) – par labāko obligātā skaņdarba izpildījumu; Artjoms Ščeglovs (Latvija) – diploms nominācijā “Cerība” kā jaunākais konkursa dalībnieks un Jekaterina Vinogradova (Krievija) saņēma diplomu par izpildījuma kultūru.

Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls Daugavpilī notiek reizi divos gados. Pirmais starptautiskā līmeņa festivāls notika 1989.gada rudenī.

No 1999.gada festivāla ietvaros notiek arī Jauno izpildītājmākslinieku konkurss divās vecuma kategorijās. Kopš 2011.gada tas nosaukts festivāla pamatlicēja, izcilā pedagoga, diriģenta un aranžētāja Valērija Hodukina vārdā.

 

Festivālu rīkoja Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Latviešu kultūras centrs, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola un Daugavpils Universitāte. Atbalstīja Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Papildus informācija:

Diāna Soldāne

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde

tālr. 65423601, 28378679

e-pasts: diana.soldane@daugavpils.lv

 




Atpakaļ