Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-10-2017

12.vidusskolas izglītojamo panākumi konkursā “Esi drošs – neesi pārdrošs”


Daugavpils 12.vidusskolas divas izglītojamo komandas piedalījās Iekšlietu ministrijas informatīvi izglītojošajā konkursā 7.-8.klašu skolēniem “Esi drošs – neesi pārdrošs”. Konkursa mērķis ir nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas situācijās, kā arī pievērst uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumos.

Konkurss notika 3 kārtās.1.atlases kārtā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 133 komandas no visas Latvijas, kuras elektroniski atbildēja uz dažādiem ar drošību un pareizu rīcību ārkārtas situācijās saistītiem jautājumiem. Uz pusfinālu tika uzaicinātas 19 komandas, katrai pusfinālā iekļuvušajai komandai bija jāsagatavo priekšnesums par tēmu „Esi drošs – neesi pārdrošs”. Pusfinālā mūsu skolas 8.b klases komanda “Ērglēni” ieguva 3.vietu, 7.a klases komanda “Rosīgie” – 7.vietu.

Konkursa fināls notika 26.oktobrī, kurā savas zināšanas par drošības jautājumiem skolēni demonstrēja konkursa organizatoru sagatavotos posteņos. Finālā piedalījās 10 komandas, to vidū arī 12.vidusskolas 7.a klases komanda “Rosīgie” (Arta Lazdāne, Līga Paule, Ervīns Stūrītis, Edvīns Puļaho, Baiba Rožinska, klases audzinātāja Aiva Ozoliņa) un 8.b klases komanda “Ērglēni” (Karīna Smilgina, Barbara Bērziņa, Eva Tropa, Amanda Neimane, Daniels Daņilovs, klases audzinātāja Irēna Puncule). 7.a klases komanda “Rosīgie” ieguva 2.vietu, 8.b klases komanda “Ērglēni” – 6.vietu.

Iekšlietu ministrija informatīvi izglītojošo konkursu “Esi drošs – neesi pārdrošs” organizē sadarbībā ar A/S „Latvijas Gāze”, A/S „Sadales tīkls”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu – tas nozīmē, ka jautājumi konkursā bija par dažādām ar drošību saistītām tēmām – piemēram, kā rīkoties, ja ir gāzes noplūde, ko darīt, ja sākas ugunsgrēks, kā palīdzēt cilvēkam, kurš guvis traumu, ir bezsamaņā, kādi drošības pasākumi jāievēro, darbojoties ar elektroierīcēm u.c.

Konkursa dalībnieki nostiprināja savas zināšanas un ieguva lielisku pieredzi. Paldies klašu audzinātājām Aivai Ozoliņai un Irēnai Punculei par ieguldīto laiku un darbu, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei un izglītojamo vecākiem par atbalstu un nodrošināšanu ar transportu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 12.vidusskolas

direktora vietniece

Signe Kotova




Atpakaļ