Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

11-10-2012

Ž. Kulakova kopā ar lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem tikās ar Ministru prezidentu V.Dombrovski


11. oktobrī Rīgā notika Latvijas lielo pilsētu asociācijas tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski. Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pēc tikšanās  informēja, ka tā bija ļoti konstruktīva, izveidojās labs dialogs starp mēriem un Ministru prezidentu. Apspriežamo jautājumu bija ļoti daudz un visus apspriest nepietika laika. Valdis Dombrovskis atzina, ka ir jāatjauno regulāras tikšanās ar pilsētu vadītājiem.

Tikšanās laikā ar Ministru prezidentu V. Dombrovski bija apspriests jautājums par Latvijas pozīciju aizstāvībai Eiropas Savienības Kohēzijas politikas 2014. - 2020. gada plānošanas perioda ietvaros un Nacionālā attīstības plāna 2014. - 2020. gadam loma tajā.

 Apsprieda Ekonomikas ministrijas virzītos tiesību aktu projektus, kas paredz jaunus konceptuālus uzstādījumus publisko personu komercdarbībai. Diskusija bija arī par  iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalījumu starp valsti un pašvaldībām: iespējas veidot vidēja termiņa budžeta plānošanu.

Bija sniegta informācija par Ministru kabineta noteikumu projekta "Noteikumi par kritērijiem sadzīves atkritumu radītājam, kurš atbrīvots no dabas resursu nodokļa samaksas un kuram ir tiesības slēgt līgumu ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanas komersantu, kuru tas ir pats izvēlējies" virzību, kā arī par Trešās Darbības programmas 3.1.1.1. aktivitātes "Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai" ieviešanas kavēšanos.

Sarunā ar pilsētu mēriem piedalījās arī Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Satiksmes ministrijas, VARAM speciālisti.

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ