Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

26-05-2016

Daugavpilī norisinās Latvijas Veselības nedēļas pasākumi (VIDEO)


Latvijas Veselības nedēļas pasākumi jau trešo gadu pēc kārtas norisinās arī Daugavpilī. Pilsētas sporta pārvalde organizē šo tautas akciju sadarbībā ar izglītības iestādēm, klubiem, sabiedriskajiem darbiniekiem un pašvaldības iestādēm, kā arī Latvijas Sporta federāciju. Tas, ka tā tiek dēvēta par tautas akciju, nebūt nav pārspīlējums. Pasākumos, kuru nedēļas laikā būs vairāk nekā septiņdesmit, piedalās gan paši mazākie daugavpilieši, gan arī cienījama vecuma pilsētnieki.

Lūk, viens piemērs: 3.bērnudārzs Jaunajā Forštatē. Pasākums šeit sākās ar kopīgo nostāšanos ierindā, bērnudārza karoga ienešanu, komandu devīzēm un līdzjutēju saukļiem.  Bērnus svētkos apciemoja Vitamīniņš, kas pastāstīja par pareizu uzturu un veselīga dzīvesveida nozīmi, bet par visspilgtāko un skatāmāko pasākuma daļu izvērtās jautrās stafetes. Komandas garu un uzvaras kāri uzkurināja līdzjutēji. Ir jāatzīmē, ka 3. bērnudārzs šajā mācību gadā jau ne pirmo reizi piedalās sporta pasākumos. Septembrī norisinājās Eiropas Sporta nedēļa, ziemā bērni un viņu pedagogi kļuva par vispasaules Sniega dienas dalībniekiem, tāpēc veselīgs dzīvesveids šeit tiek ieaudzināts mērķtiecīgi un metodiski.

No bērniem neatpaliek arī pensijas vecuma iedzīvotāji. Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā Veselības nedēļas ietvaros norisinājās vesela virkne pasākumu. Kad mēs šeit ieradāmies, zālē notika austrumu vingrošanas cigun nodarbības. Cigun – tā ir elpošanas un kustību vingrinājumu sistēma, kuras mērķis ir veselības uzlabošana.

Arī Daugavpils siltumtīklos šonedēļ valda priecīga un pozitīva attieksme pret dzīvi un, pats galvenais, arī pret savu darbu. Katra darba diena šeit sākas ar sporta pasākumiem. Uzņēmuma vadība atzīst, ka šādas sportiskas aktivitātes strauji paaugstina darba ražīgumu un uzlabo kolektīva noskaņojumu.

Līdz ar sporta aktivitātēm uzņēmumos un pilsētas iestādēs Veselības nedēļas ietvaros norisinās arī dažādas akcijas un zibakcijas, meistarklases un atvērto durvju dienas sekcijās un sporta skolā, paraugtreniņi un festivāli. Vēl nav par vēlu to visu izbaudīt. Veselības nedēļas pasākumi turpināsies līdz pat svētdienai, 29. maijam. Pasākumu programma ir pieejama šeit.

 




Atpakaļ