Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

20-02-2015

Jānis Lāčplēsis: algu paaugstināšanas jautājums ir īpašā kontrolē


Daugavpils Domē notika tikšanās, kurā piedalījās  Izglītības pārvaldes vadība un skolu direktori. Tika apspriesta situācija, kas saistīta ar algu paaugstināšanu zemu atalgotiem darbiniekiem.

2015. gada budžetā ir paredzēta nauda algu paaugstināšanai līdz 450 eiro tiem pašvaldības darbiniekiem, kuri saņem zemu algu. Iestāžu vadītāji saņēma rīkojumu, kurā strikti norādīts- pēc kādas shēmas algas tiek paaugstinātas algas. Piemēram, ja cilvēks saņēma 320-329 eiro mēnesī, tad alga paaugstināsies līdz 360 eiro. Ja alga ir 390-399 eiro, tad  līdz 420 eiro. Ja bija 430 eiro, tad pielikums algai ir 20 eiro.

Bet pilsētas dome saņēma informāciju, ka šis rīkojums netika pildīts. Dažos gadījumos paaugstināja algu tiem, kuriem alga pārsniedza 450 eiro, bet zemās algas tā arī palika zemas. Pārbaude atklāja pārkāpumus. Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis ir nelokāms, rīkojumu ir nekavējoties jāizpilda.

 Tikšanās rezultātā panākta vienošanās, ka Izglītības pārvalde meklēs līdzekļus no iekšējām rezervēm, vairāk nekā 26 tūkst. eiro. Visiem, kam ir zemas algas tiks veikta piemaksa, pie kam, no janvāra. Bija nepieciešama Domes priekšsēdētāja operatīva rīcība, lai cilvēki saņemtu pienākošos algas paaugstinājumu.

Tikšanās laikā tika runāts arī par 1. klašu komplektēšanas procesu un ES projektu realizāciju.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ