Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

25-08-2011

Francijas vēstniecības kultūras atašejs pateicās Daugavpilij par veiksmīgo sadarbību


Francijas vēstniecības kultūras atašejs Žans Luī Lepretrs 1. septembrī pārstāj pildīt savus pienākumus un dodas prom no Latvijas. 25. augustā viņš apmeklēja Daugavpili, lai tiktos ar kultūras darbiniekiem un pateiktu paldies par veiksmīgo sadarbību un ieinteresētību.

Viņš Daugavpilī bija biežs viesis, organizēja virkni interesantu pasākumu, mākslinieku viesošanos, Daugavpils kultūras darbinieku braucienu uz Orleānu, cieša sadarbība viņam bija arī ar Daugavpils Universitāti.

 Žans Luī Lepretrs tikšanās laikā ar Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieku Vitāliju Azareviču uzsvēra, ka centīsies nepārtraukt saikni ar Latviju un Daugavpili, jo tieši ar Daugavpili bija izveidojusies auglīga sadarbība un ļoti siltas attiecības.

Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka pilsētā Lepretra kungs vienmēr būs gaidīts viesis un izteica cerību, ka viņa pēcnācējs būs tikpat ieinteresēts šajā sadarbībā ar Daugavpili. Azareviča kungs ļoti augstu novērtēja Lepretra kunga ieguldījumu kultūras jomā un sadarbības veicināšanā ar Franciju.

Tikšanās laikā tika apspriesta virkne pasākumu, kas jau ir ieplānoti un idejas nākotnei. Tā Daugavpils var piedāvāt iesaistīties pasākumu rīkošanā, kas saistīti ar 1812. gada kara atceri nākamgad. Daugavpils cietoksnis visciešākajā veidā saistīts ar šo karu. Atašejs ļoti atzinīgi novērtēja ieceri un solīja nodot šo informāciju savam pēcnācējam. Lepretra kungs informēja, ka Francijas puse ir ieinteresēta vairāk  izzināt 1. Pasaules kara notikumus. Francijas karavīri cīnījās Polijas militārajos formējumos un cīņas notikušas tieši Daugavpilī, tāpēc tiek vērtēta iecere te uzstādīt piemiņas zīmi. Daugavpils Domes vadība to atbalsta.

Tikšanās noslēgumā Žans Luī Lepretrs uzsvēra, ka viņa vizītes mērķis bija atbraukt uz Daugavpili, lai pateiktu nevis ardievas, bet uzredzēšanos.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ