Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

28-06-2011

Iedzīvotājiem būs pieejams jauns līdzfinansējuma veids māju siltināšanai


Domes deputāti akceptēja grozījumus2010. gada  saistošajos noteikumos “Līdzfinansējums energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās”.

Ar šiem grozījumiem tiek ieviests jauns līdzfinansējuma veids- māju bēniņu pārsegumu siltināšanai, ja iedzīvotāji par saviem līdzekļiem ir nomainījuši jumtu. Jaunam jumta segumam mājai jābūt ne vēlāk kā 2007. gadā.

Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs skaidroja, ka pašvaldības mērķis ir motivēt pilsētniekus domāt par savu māju siltināšanas pasākumiem, lai Daugavpils dzīvojamais fonds būtu sakārtots un neatkārtotos pagājušās ziemas bēdīgā pieredze, kad tecēja jumti, tika bojāti dzīvokļi, neskatoties pat uz jauniem jumtiem.

Vjačeslavs Širjakovs uzsvēra, ka jauns jumts nav risinājums tekošo jumtu problēmai, pats svarīgākais ir bēniņu siltināšana, lai tur būtu zemas temperatūras, kas neļautu kust sniegam un ledum, kas ir galvenais iemesls šai problēmai.

Domes vadība aicina iedzīvotājus sadarboties ar pašvaldību, būt ieinteresētiem māju apsaimniekošanā, jo pašvaldība piedāvā dažādas atbalsta programmas.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ