Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

31-03-2014

Darba grupa prezentēja jaunatnes politikas koncepciju tuvākajiem 5 gadiem


Ar palšu diskusiju noslēdzās darba grupas izstrādātās jaunatnes politikas koncepcijas apspriešana.  Darba grupu vada Domes deputāts Jurijs Zaicevs.

Kā vienot jaunatni, kā noturēt Daugavpilī, ka nodrošināt darbu un interesantu atpūtu? Atbildes uz šiem jautājumiem nav arī valsts līmenī.  Neskatoties uz to jaunieši, kuri strādā izveidotajā darba grupā nāca klajā ar saviem piedāvājumiem.  Piemēram, Daugavpils jaunatnes savienības izveide, kas apvienotu visas sabiedriskās organizācijas. Piedāvāts veidot arī jaunatnes centru, ko koordinētu Izglītības pārvalde. Darba grupa, izvērtējot Jaunatnes departamenta darbu, nāca pie secinājuma, ka departaments daudz dara, rīkojot tādus pasākumus kā „Artisoks, Urbanstail” un citus.  Vairāk varētu piesaistīt tieši ES finansējumu interesantu ideju realizācijai, kā to veiksmīgi dara citās pilsētās.

Vislielāko diskusiju izsauca jautājums par darbavietām jauniešiem. Jauniešu vasaras nodarbinātība un jauno uzņēmēju konkurss nedod vēlamo rezultātu- pastāvīgu darbavietu izveide jauniešiem.  Skaidrs, ka šo mērķi var sasniegt tikai valstiskā līmenī. Tomēr, jebkuri centieni šajā virzienā dos rezultātu. Tāpēc Daugavpils Domes deputāti, kas piedalījās prezentācijā, deva pozitīvu vērtējumu darba grupas paveiktajam.

Prezentācija

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ