Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

06-11-2012

Trīspusējā konsultatīvās padomes sēdē diskutēja par uzņēmējdarbības veicināšanu un sadarbību ar uzņēmējiem


Padomes sēde notika 6. novembrī Daugavpils Domē. Pašvaldību sēdē pārstāvēja Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

Atklājot sēdi Jankovskas kundze uzsvēra, ka pēdējā gada laikā Daugavpilī aktivizējusies ekonomiskā darbība, par to liecina rādītāji- apjomi auguši par 12%, lielākie panākumi ir pārtikas rūpniecībā un metālapstrādē. Līvija Jankovska pastāstīja, ka pašvaldība dara visu iespējamo, lai palīdzētu uzņēmējiem. Palīdz ar informācijas izplatīšanu, forumus rīko arī priekš uzņēmējiem, pašvaldības darba prioritāte ir infrastruktūras modernizācija, kas visciešākajā  veidā ir saistīta ar ekonomisko uzplaukumu. Bet sarūgtina fakts, ka ne vienmēr uzņēmēji ir atsaucīgi un izmanto pašvaldības piedāvājumu. Ir divi varianti- vai nu uzņēmējiem palīdzība nav nepieciešama, vai arī viņi netic, ka kāds spēs palīdzēt. Rezultāti pašvaldības un uzņēmēju sadarbībai ir un par to liecināja Biznesa attīstības nodaļas sagatavotā prezentācija par situāciju Daugavpilī. Auguši ražošanas tempi, parādījušās jaunas ražotnes, ir cieša  sadarbība ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru investoru piesaistē, par industriālo  zonu modernizāciju, jo pašvaldība to uzskata par galveno uzdevumu Daugavpils ekonomikas augšupejai. Daudz ir izdarīts transporta infrastruktūras modernizācijā. Runājot par Investīcijas forumiem, Līvija Jankovska uzsvēra, ka, protams, rezultātu nebūs ne rīt, ne parīt. To jāskatās ilgtermiņā, tie ir kontakti, informācija, tā ir izvērtēšana un tikai tad lēmuma pieņemšana. Daugavpils Dome ir atvērta sadarbībai ar biznesu, tikai vēlas aktīvāku uzņēmēju līdzdalību, uzticību pašvaldības centieniem palīdzēt,  jo tikai kopā var panākt rezultātu.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins sniedza informāciju par gatavošanos metālapstrādes nozares izstādei Rīgā 29.novembrī- 1. decembrī. Pieteikušies 6 Daugavpils metālapstrādes uzņēmumi, kuri gatavi iet kopā vienā stendā zem Daugavpils pilsētas vārda. Jāpiebilst, ka Daugavpils ir vienīgā pilsēta, kas sevi reklamē caur uzņēmumiem. Klātesošie atzina, ka tas ir liels pluss ne tikai pašiem uzņēmējiem, kuriem tiek atvieglota dalība izstādē, bet arī Daugavpils pilsētas popularizēšana, kas parāda Daugavpili kā lielu rūpniecības centru un arī caur to var rēķināties ar investoru uzmanību mūsu pilsētai.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ