Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

16-10-2012

Vladimira (Krievija) Daugavpilij piedāvā sadarbību


Daugavpilī viesojas Vladimiras pašvaldības kultūras darbinieku delegācija, kas ieradusies uz Krievu nama atklāšanas svinībām. 16. oktobrī Daugavpils Domē viesus uzņēma Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs.

Viesus no Krievijas interesēja kultūras joma, tūrisms un darbs ar jaunatni. Azareviča kungs pastāstīja par Daugavpils kultūras iestāžu tīklu, īpašu uzvaru liekot uz nacionālo kultūras centru darbību, Krievu kultūras centrs, Poļu kultūras centrs, Latviešu kultūras centrs un Baltkrievu kultūras centrs, kas ir pilnvērtīgas kultūras iestādes, ko atbalsta Daugavpils Dome. Daugavpils ir daudznacionāla pilsēta, kas padara to interesantu un pašvaldība ļoti rūpējas, lai katra tautība varētu saglabāt savu kultūru un valodu.

Vitālijs Azarevičs pastāstīja par festivāliem, Pilsētas svētkiem, kas pēdējo gadu laikā izauguši līdz svinībām nedēļas garumā un katriem svētkiem jau ir sava devīze, šogad tie bija veltīti sportam.

Runājot par tūrismu, Azareviča kungs uzvēra, ka galvenais akcents tiek likts uz Daugavpils cietoksni, kas pārtop ne tikai par restaurētu vēstures objektu, bet lielu tūrisma centru. Cietoksnī top arī izcilā Marka Rotko mākslas centrs uz ko tiek liktas lielas cerības tūrisma jomas attīstībā.

Vitālijs Azarevičs pastāstīja par pašvaldības darbu ar jaunatni, par jauniešu nodarbinātības programmu vasarā ( darbs bija vairāk kā tūkstotim jauniešu), Jauniešu centru un atbalstu jauniešu organizācijām, kuru ir pāri 50.

Viesi no Vladimiras pastāstīja par savas pilsētas pieredzi un interesantākajiem projektiem un piedāvāja Daugavpilij ciešāku sadarbību. Vitālijs Azarevičs ierosinājumu atbalsta un uzskata, ka ilgi nav jāgaida, Daugavpils gatava uzņemt Vladimiras kolektīvus un māksliniekus dažādos pasākumos Daugavpils pilsētā un solīja, ka Kultūras pārvalde  sagatavos kultūras pasākumu plānu.

Tikšanās noslēgumā viesi atzinīgi izteicās par Daugavpils pašvaldībā paveikto, viņi ir pat pārsteigti un ar baltu skaudību iepazina Daugavpils pieredzi. Izteica tikai izbrīnu, kā visam pietiek budžeta līdzekļu. Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka daudz ko var paveikt pateicoties ES projektiem un ES fondu līdzekļiem, bet liels ir pašvaldības devums kultūrā, jo apzinās tās lomu sabiedrībā.

Vladimiras delegācija apliecināja, ka no Daugavpils aizvedīs vislabākos iespaidus, daudz jaunu ideju un noteikti vēl atgriezīsies, jo cer uz ciešu sadarbību.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ