Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

20-01-2012

Ekonomikas ministrs Daugavpilī saskata lielu potenciālu (VIDEO)


20. janvārī Daugavpilī darba vizītē ieradies Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts. Vizīte sākās ar tikšanos Daugavpils Domē. Ar ministru tikās Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, Domes departamentu un nodaļu darbinieki, Latgales plānošanas reģiona un Attīstības aģentūras vadība.

 

Žanna Kulakova informēja ministru par Daugavpils pašvaldības darba prioritātēm, par izvirzītajiem mērķiem un paveikto. Bija sagatavota prezentācija par pilsētu, kas ļoti ieinteresēja ekonomikas ministru. Pēc prezentācijas Daniels Pavļuts uzsvēra, ka savā darbā saskāries ar daudziem pozitīviem pārsteigumiem un arī Daugavpilī ir daudz interesanta un  iespēju ekonomiskajai attīstībai.

Ministrs klātesošos informēja par ministrijas prioritātēm, kur viena ir tieši industriālo teritoriju attīstība.

Tikšanās otrajā daļā bija iespēja uzdot ministram jautājumus. Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova aktualizēja tēmu par tautas skaitīšanas rezultātiem. Viņa uzsvēra, ka ir bažas par šo rezultātu objektivitāti un to vēlējās pateikt arī ministram. Pavļuta kungs arī izteica viedokļi kā, viņuprāt, tautas skaitīšanas rezultātu cipari īsti neatbilst reālajām Latvijas iedzīvotāju skaitām. 

Tika uzdots jautājums par industriālo zonu attīstību un projektiem šajā jomā, par iespēju pašvaldībām piesaistīt līdzekļus šo zonu modernizācijai, jo šobrīd investoriem nav iespējas piedāvāt modernu un viņiem atbilstošu rūpniecisko infrastruktūru.

Ministrs atbalsts Daugavpils viedokli šajā jautājumā, vēlreiz uzsverot, ka arī ministrija ir nospraudusi savā darbā prioritāti- industriālo attīstību.

Bija jautājumi arī par Latgales attīstību kopumā un investīciju piesaisti reģionam un Daugavpils pilsētai.

 

Ekonomikas ministrs akcentēja uzmanību uz profesionālo izglītību un jaunu kadru gatavošanu industriālajām zonām un ražotņu nodrošināšanu ar profesionāliem darbiniekiem, kas atbilst mūsdienu prasībām. Arī Daugavpils Domes vadība atbalsta šo nostāju.

 

Pēc tikšanās Daugavpils Domē ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts apmeklēja Daugavpils Universitāti, kur nolasīja lekciju par industriālo politiku reģionālā griezumā, bet pēcpusdienā apmeklēja uzņēmumu “Latvijas maiznieks”.

 Videosižets

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ