Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

10-04-2018

Deputāti apsekoja pamestās celtnes pilsētas teritorijā (VIDEO)


10. aprīlī notika Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komitejas izbraukuma sēde. Deputāti iepazinās ar pamesto ēku stāvokli, kuras atrodas pilsētas teritorijā. Celtnes, kuras pieder privātīpašniekiem un ir atstātas likteņa novārtā, bojā pilsētas ainavu un kļūst par bezpajumtnieku mitināšanās vietu.


Biežie viesi šeit ir narkomāni, arī bērniem patīk apmeklēt šīs bīstamās būves. Pilsētplānošanas un būvniecības departaments pastāvīgi kontaktē ar šo graustu īpašniekiem, bet, biežāk vien, speciālistu norādījumi nemotivē viņus savest kārtībā savu īpašumu. Pašvaldības rīcībā ir arī administratīvie iedarbības veidi, kā ietekmēt bezatbildīgos īpašniekus.
Bet naudas sodi bieži vien netiek apmaksāti, paaugstinātā nodokļu likme, kuru piemēro tādam īpašumam, arī tiek ignorēta. Šeit ir nepieciešami kompleksi pasākumi, par kuriem deputāti lems pēc izbraukuma rezultātu apkopošanas.
Bet teikt, ka speciālisti nestrādā šajā jomā, kas saistīta ar pilsētas graustiem, būtu nepareizi. Pēdējā laikā 24 divdesmit četros no 60 šāda veida objektiem, kuri ir Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta uzskaitē, ir uzsākušies darbi. Piemēra, 18. Novembra un Grodņas ielas šķērsstūris. Pašlaik šeit tiek veikti nojaukšanas un zemes gabala labiekārtošanas darbi, uz kura vēl nesen stāvēja no biežajiem ugunsgrēkiem cietusī vienstāvui koka māja.

Un vēl viens uz laiku iekonservētās būves komercizmantošanas piemērs nākotnē. Bijušā Makdonalda vietā tiks atvērts vēl viens ātrās ēdināšanas uzņēmums. Lai tādu piemēru būtu vairāk, ir nepieciešama gan deputātu politiskā griba, gan pašvaldības izpildvaras saliedēts darbs. Un, liekas, darbi sākušies. Mēs informēsim pilsētniekus par Daugavpils domes Pilsētas saimniecības komisijas turpmākajiem lēmumiem šī jautājuma risināšanā.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ