Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

29-01-2018

Dzīvokļa pabalstus izmaksās, ņemot vērā komunālo pakalpojumu faktiskos izdevumus


Saskaņā ar grozījumiem Daugavpils pilsētas domes Saistošajos noteikumos  №47 "Daugavpils pilsētas pašvaldības Sociālie pabalsti", kuri  stājās spēkā 2017. gada 20. decembrī,  dzīvokļa pabalstu  piešķir apmērā ne vairāk par faktisko izmaksu apmēru (apkures un citu komunālo pakalpojumu apmaksai).  Dzīvokļa pabalstu nepiešķir maksājumu parādu segšanai un gadījumā, ja ir konstatēta pārmaksa, kuras apmērs pārsniedz noteiktā pabalsta apmēru.

Lai notiktu piešķirto pabalstu apmaksa, Sociālajā dienestā ir jāiesniedz pakalpojumu sniedzēju (PAS "Daugavpils Siltumtīkli", SIA DzKSU , dzīvokļu kooperatīvu  u t. t.) rēķini.

Sociālais dienests informē, ka visi klienti, kuri saņēma trūcīgo, maznodrošināto statusus  vai iesniedza iesniegumu dzīvokļa pabalstu piešķiršanai  pēc 2017. gada 20. decembrim, var sniegt decembra un nākamos rēķinus par apkuri vai citiem komunālajiem pakalpojumiem :

1.Personīgi , atnākot uz centru Lāčplēša ielā 39 . Klientu apkalpošanas  Centrā ir uzstādīta speciāla kaste  rēķinu par pakalpojumiem, kas saistīti ar mājokļa lietošanu, savākšanai. Ja klienti vēlās, rēķinus  var  uz vietas nokopēt.

2. Elektroniski  iesūtot skenētus vai fotografētus  (ar labi pamanāmu tekstu) rēķinus uz adresi rekini@socd.lv  , norādot  personas, kura iesniedza iesniegumu dzīvokļa pabalsta piešķiršanai, vārdu un uzvārdu.

Sociālais dienests pastiprināti strādā pie tā, lai klientiem nebūtu nepieciešams sniegt savus rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem   dzīvokļa pabalstu saņemšanai. Iespējami īsākā laikā  tiks sakārtota attiecīgās  informācijas apmaiņa ar komunālo pakalpojumu piegādātājiem elektroniskā veidā. Par to tiks ziņots papildus.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” sabiedrisko attiecību un e-pakalpojumu speciālists Marina Gorkina.




Atpakaļ