Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

29-12-2017

Gen-Y City ietvaros tiek izstrādāts vietējais rīcības plāns radošās uzņēmējdarbības attīstībai Daugavpilī


Eiropas strukturālo un investīciju fonda mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” starpreģionu sadarbības programmas URBACT III 2014.-2020. gadam ietvaros tiek īstenots projekts “Ge tinto the swing of the City!” / ”Iejūties pilsētas ritmā!” (Gen-Y City). Projekta galvenā ideja ir saglabāt, piesaistīt un attīstīt Daugavpils iedzīvotāju radošās kompetences. Izglītības sistēmas daudzveidība, radošais pamats un mākslinieciskā gaisotne, kas valda pilsētā, ir veicinošie faktori Daugavpils “y” paaudzes attīstībai. Pilsēta cenšas būt orientēta uz radošā biznesa veicināšanu starptautiskā līmenī, kā arī cenšas piesaistīt talantīgus un radošus cilvēkus palikt un attīstīties Daugavpils pilsētā.

Projekta ietvaros tiek strādāts pie Vietējā rīcības plāna izstrādes, kura ietvaros top vairākas vietējās aktivitātes, kas palīdzēs saglabāt, piesaistīt un attīstīt talantīgos jaunos cilvēkus Daugavpilī tuvākajos gados.

Vietējais rīcības plāns ir politikas plānošanas instruments, kas tiek izmantots, lai konkrētā veidā risinātu kādu izaicinājumu pilsētas problēmu risināšanai. Katrs no projekta partneriem strādā pie sava rīcības plāna, līdz ar to, liela nozīme ir vietējam kontekstam, tēmai, problēmām, izaicinājumiem un iespējamiem risinājumiem.

Daugavpils projekta Gen-Y City ārējie eksperti, balstoties uz veikto pētījumu “Daugavpils radošo industriju pētījums”, ir nonākuši pie secinājuma, ka daugavpilieši savu pilsētu redz kā radošu un kultūras notikumiem bagātu. Pētījuma laikā respondenti izteica savu viedokli par radošajām vietām un pasākumiem pilsētā, par populārākajiem tūrisma objektiem un Daugavpils pilsētas nākotnes attīstības perspektīvām, kas tika iestrādāti vietējā attīstības plānā par radošās uzņēmējdarbības attīstību.

Daugavpils vietējais rīcības plāns balstās uz izaicinājuma piesaistīt jaunus talantīgus speciālistus darba tirgus veidošanai, nodrošinot speciālistus ar nepieciešamo starta atbalstu radošai attīstībai Daugavpilī. Perspektīvā ārējie eksperti Daugavpili redz kā pilsētu, kur iedzīvotājiem ir daudzveidīga uztvere un pilsētai ir stilīga gaisotne.

Iepazīties ar pētījumu par Daugavpils radošumu, informāciju par projektu Gen-Y City un  Daugavpils vietējo rīcības plānu varat šeit:  https://old.daugavpils.lv/lv/117

Projekts “Get into the swing of the city” / “Iejūties pilsētas ritmā!” (Gen-Y City) tiek īstenots no ERAF URBACT III programmas līdzekļiem





Atpakaļ