Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

03-10-2017

Deputāti skata jautājumu par brīvpusdienu piešķiršanu arī 10.-12. klašu skolēniem


3. oktobrī notika Daugavpils Domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas, Sociālo jautājumu komitejas un Veselības aprūpes plānošanas komisijas kopsēde. Sēdē viens no jautājumiem bija par vidusskolas skolēnu ēdināšanu.

Deputāti atbalstīja šī jautājuma virzīšanu izskatīšanai Finanšu komitejā un Domes sēdē. Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis informēja, ka diskusijas jau notikušas šajā jautājumā, tagad deputātiem ir jāpieņem lēmums. Viņš skaidroja, ka tas nav nekas jauns, brīvpusdienas vidusskolās nodrošina, piemēram, Jūrmalā, Kuldīgas novadā, Līvānos. Izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai tika jautāts, vai skolas ir gatavas uzsākt vidusskolēnu ēdināšanu jau no šī gada 1. novembra. Viņā atbildēja, ka skolas ir gatavas, bet par konkrētam izmaksām jau lems deputāti Finanšu komitejā.

Daugavpilī šobrīd bezmaksas ēdināšana ir bērniem, kuri gatavojas skolai pirmskolas izglītības iestādēs un 1-9. klases skolēniem skolās. Kopā Daugavpilī ir aptuveni 9 tūkst. skolēnu, no tiem 1 452 vidusskolēni.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ