Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

04-09-2017

Daugavpils mēra Riharda Eigima uzruna


Cienījamie daugavpilieši!

Esmu pārliecināts, ka pēdējo dienu laikā visi ir noguruši no skaļiem paziņojumiem un lozungiem. Šodien ir mana pirmā darba diena Daugavpils mēra amatā. Savu darbu vēlos sākt ar skaidru apzināšanos- kas ir noticis. Skaļiem solījumiem nav vairāk vērtības, kā ilga mūža vēlējumiem jubilejā. Nodomi var būt ļoti labi, bet tieši tāpat, kā veselība un ilgs mūžs ir atkarīgs no pozitīva skatījuma un gudrības, pašvaldības darba panākumi ir atkarīgi nevis no lozungiem, bet no ikdienas darba, no spējas strādāt komandā, no savstarpējas sapratnes un vēlēšanās ieklausīties vienam otrā. Un tieši tas viss mūs padara par cilvēkiem, nevis tikai par politiķiem vai ierēdņiem.

Politiskā dzīve mūsu valstī, tāpat kā daudzās citās valstīs, saistīta ar politisko partiju aktivitātēm. Tāpēc arī pilsētas domē strādā nevis 15 neatkarīgi deputāti, kā to daudziem gribētos, bet koalīcija no partijām. Koalīcija ir tādu spēku savienība, kas gatavi produktīvai sadarbībai, ievērojot svarīgas cilvēciskas normas- savstarpēja cieņa, spēja sadzirdēt citu viedokli, gatavība kompromisam. Lielākai daļai pieaugušu cilvēku tas viss ir ļoti saprotams, jo mums ir ģimenes, kurās visi vēlas saglabāt mieru, vairot labklājību un nodrošināt nākotni. Strādājot valsts vai pilsētas labā, manuprāt, svarīgi ir respektēt cilvēciskās vērtības, nevis pārvērsties par aģitācijas mašīnu, kura ceļā uz savu mērķi gatava visu sadragāt, vēl nesākot būvēt. Pirmā koalīcija Domē tika sagrauta mūsu partneru “Saskaņas centra” iniciatīvas dēļ. Tā vietā, lai meklētu kompromisu un sadarbotos mēs saņēmām ultimātu. Mums pavērās divi ceļi- Dome bez koalīcijas, kas paralizētu pilsētas dzīvi vai jauna koalīcija, kas glābtu pilsētu no haosa. Divas partijas, kurām ir daudz kritikas vienai pret otru, atrada  spēkus pārvarēt ambīcijas un sēsties pie sarunu galda, kad runa ir par pilsētas krīzes pārvarēšanu. Pārlieku lepnums, nespēja būt tolerantam noved pie lielām nelaimēm un kariem pasaules politiskajā arēnā. Mēs esam pārliecināti, ka mūsu pilsēta nav pelnījusi kļūt par politisko nesaskaņu  ķīlnieci. Jebkura varas konflikta laikā cietēji ir pilsētnieki. Tieši tāpēc arī politiskiem pretiniekiem ir pienākums piekrist sadarbībai, ja runa ir par daudzu tūkstošu iedzīvotāju likteni. Jo politiķi ir atbildīgi par tiem, kas viņiem uzticēja savu nākotni.

Mēs aicinām pārtraukt konfrontāciju, pasargāt pilsētu no saspīlējuma, no destabilizācijas un agresijas. Mēs aicinām uz godīgu ikdienas darbu pilsētas labā. Tā ir mana pirmā darba diena mēra amatā. Un es  sāku darbu.

Daugavpils mērs Rihards Eigims.




Atpakaļ