Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

30-05-2017

Karavīri-afgāņi pateicās Daugavpils pašvaldībai par atbalstu


27. maijā Daugavpilī tika svinīgi atklāts piemineklis Afganistānas karā kritušajiem daugavpiliešiem. Pieminekļa izveidošanas iniciatori bija Afgāņu rehabilitācijas centrs “Salang” un Latvijas desantnieku savienība “Dinaburg”. Daugavpils pilsētas pašvaldība atbalstīja projektu un piešķīra trūkstošos līdzekļus. Finansiālo palīdzību sniedza arī Daugavpils novada dome. Naudu piemineklim ziedoja daudzi pilsētas un novada iedzīvotāji.

29. maijā karavīrs-desantnieks, Afganistānas kara veterāns Jevgeņijs Vladimirovs un Latvijas desantnieku savienības “Dinaburg” vadītājs Viktors Pučinskis tikās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi, lai karavīru-afgāņu vārdā pateiktos par lielo ieguldījumu pieminekļa izveidošanā un uzstādīšanā skvērā Jātnieku ielā Ķīmiķu mikrorajonā. Viņam tika pasniegta medaļa, ko iedibinājusi Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācija. Lēmums par apbalvojuma piešķiršanu tika pieņemts šīs organizācijas Padomes sēdē.

Saņemot apbalvojumu, J. Lāčplēsis sacīja: “Jūs pildījāt savu pienākumu tur, Afganistānā, nepametāt savus biedrus tad un neaizmirstat viņus arī tagad. Mēs darām kopīgu lietu”.

 

Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ