Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

22-03-2011

Dānijas vēstnieks saskata sadarbības iespējas izglītībā, tūrismā un energotaupības jomā


22. martā Daugavpilī viesojās Dānijas vēstnieks Latvijā Pers Karlsens. Daugavpils Domē vēstnieks tikās ar Domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi un viņa vietnieci Žannu Kulakovu.

Vēstnieks kā diplomāts Daugavpilī ir pirmo reizi, bet privātā vizītē pilsētu apmeklējis pirms 10 gadiem.

Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka tieši Dānija bija viena no pirmajām skolotajām ceļā uz demokrātiju 90. gados, pēc neatkarības atgūšanas. Tieši tad sākās sadarbība ar Dānijas pilsētu Hāderslēvu. Lāčplēša kungs atzina, ka tā bija vērtīga sadarbība, jo dāņi dāsni dalījās savā pieredzē. Diemžēl, šobrīd sadarbība ir apsīkusi. Domes priekšsēdētājs cer, ka ar vēstniecības starpniecību šī sadarbība atdzims.

Vēstniekam tika parādīta prezentācija par Daugavpils ekonomiku, izglītību, kultūru, sportu, galvenajām pilsētas vērtībām un lielākajiem projektiem.

Dānijas vēstnieks īpaši ieinteresējās par Investīciju forumu, kas notiks septembrī un Daugavpils pilsētas svētkiem jūnijā. Žanna Kulakova izteica oficiālu uzaicinājumu vēstniekam piedalīties Investīciju foruma darbā un aicināja informēt par to Dānijas uzņēmējus. Vēstnieks skaidroja, ka Dānijā ļoti attīstīta uzņēmējdarbība, kas saistīta ar energotaupību, alternatīvo enerģiju, tāpēc atstāja informāciju par šo nozari. Vēstnieks redz iespējas investīcijām tieši šajā jomā.

Tikšanās laikā Karlsena kungs pastāstīja par sarunām Daugavpils Universitātē, kur tika apspriestas  iespējas šeit strādāt vieslektoriem no Dānijas un studentu apmaiņu.

Tikšanās laikā Daugavpils Domē akcentēta tika tūrisma lielā loma. Žanna Kulakova pastāstīja, ka tūrisms Daugavpilī šobrīd ir viena no prioritātēm, tāpēc tā attīstībai tiek veltīta pastiprināta uzmanība. Pašvaldība strādā pie tūrisma attīstības koncepcijas izstrādes.

Vēstnieka vizīte Daugavpilī turpinājās ar uzņēmuma East Metal apmeklējumu, bet noslēdzās ar ekskursiju Daugavpils cietoksnī.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ