Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

28-12-2015

Deputāti izskatīja jautājumu par deleģēšanas līguma slēgšanu ar SIA “Daugavpils olimpiskais centrs”


Daugavpils Domes sēdē 28. decembrī deputāti ar balsu vairākumu nolēma slēgt  deleģēšanas līgumu ar SIA “Daugavpils olimpiskais centrs”  par pašvaldības autonomās funkcijas, veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu, deleģēšanu. Lai efektīvi pildītu šo funkciju,  SIA “Daugavpils olimpiskais centrs” pārziņā tiks nodotas pašvaldības sporta bāzes.

Mērķis ir panākt sporta bāžu efektīvāku darbību,  to attīstību un maksimālu noslogotību. Tas ļaus optimizēt sporta bāžu darbu un dos arī ekonomiju, kas tiek plānota ne mazāk kā 5% apmērā. To pierāda arī citu pilsētu pieredze, kur sporta bāzes ir nodotas olimpisko centu rīcībā.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis skaidro, ka pieņemot šo lēmumu, būs iespēja visus sporta objektus izmantot kompleksi, sekmēs sadarbību ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) un veicinās  Daugavpils iekļaušanu valsts nozīmes sporta infrastruktūras objektu attīstības plānā. Jānis Lāčplēsis uzsver, ka jādomā ne tikai par esošo sporta objektu uzturēšanu un attīstību, bet arī par jaunu sporta bāžu būvniecību.

Deleģēšanas līguma izpildes uzsākšanai tiks izveidota komisija, kura veiks īpašumu inventarizāciju un to nodošanu, sastādot aktu.

Pēc sporta bāžu nodošanas visi  darbinieki tiks pārcelti darbā SIA “Daugavpils olimpiskajā centrs”.

Latvijas Olimpiskās komiteja atbalsta Daugavpils pašvaldības lēmumu:

 “Līdzšinējā pieredze Liepājā, Ventspilī un Valmierā ir pierādījusi, ka Olimpisko centru pārvaldībā pārņemtie sporta infrastruktūras objekti attīstās un tie veicina iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu, nodrošina plašam cilvēku lokam iespēju nodarboties ar sportu, līdz ar to nostiprināt veselību un uzlabot darba spējas un dzīves kvalitāti. Tāpat sporta infrastruktūras objekti ir tieši saistīti ar sportistu sagatavošanas procesu, kuram ir jābūt orientētam uz rezultātu.

Liepājas, Ventspils un Valmieras Olimpisko centru pārvaldībā ir nonākusi lielākā daļa šo pašvaldību īpašumā esošo sporta būvju un šāds lēmums iepriekš ir ticis pieņemts, lai nodrošinātu centralizētu, efektīvu un kvalitatīvu sporta infrastruktūras darbību. Daugavpils Olimpiskajam centram ir pietiekoši liela pieredze sporta bāžu darbības nodrošināšanā, līdz ar to Latvijas Olimpiskā komiteja uzskata, ka šāda risinājuma piemērošana uzlabos un attīstīs sporta aktivitātes un nāks par labu Daugavpils iedzīvotājiem.”

 

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ