Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

22-12-2015

Daugavpils pašvaldības policijai – 21 (VIDEO)


22. decembra rītā Daugavpils pilsētas pašvaldības policijā notika svinīgā ierinda, kas veltīta iestādes dibināšanas 21. gadadienai. Svētkos policijas darbiniekus sveica pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, kapelāns, kolēģi un sadarbības partneri no Polijas Republikas.

Daugavpils pilsētas pašvaldības policija tika izveidota 1994. gada 22. decembrī, un visus šos gadus to vada Vladimirs Gudakovskis. Tās darbības pirmsākumos galvenie policijas uzdevumi bija sabiedriskās kārtības nodrošināšana administratīvajā teritorijā un deputātu pieņemto noteikumu un lēmumu izpildes kontrole. Tomēr laiks ir ieviesis savas korekcijas, un šobrīd šīm funkcijām ir nākušas klāt jaunas: mūsdienīgu un efektīvāku vadības metožu un tehnisko līdzekļu, tai skaitā video novērošanas sistēmas, izmantošana pārkāpumu novēršanai un cīņai ar likumpārkāpējiem, kā arī sadarbība ar valsts un municipālajām struktūrām.

Pilsētas pašvaldības policijas darbinieki aktīvi piedalās Daugavpils sabiedriskajā dzīvē, dalās darba pieredzē ar kolēģiem no citām valstīm, uzstājas ar referātiem Eiropas konferencēs. Piedalīšanās dažāda līmeņa sporta sacensībās ir neatņemama inspektoru fiziskās sagatavotības sastāvdaļa. Šogad Vašingtonā norisinājās policistu un glābēju pasaules čempionāts, kurā piedalījās 12 tūkstoši sportistu no 70 pasaules valstīm. Daugavpils pašvaldības policijas pārstāvji ieguva zelta, sudraba un bronzas medaļas. Par godu 21. gadadienai labākie pašvaldības policijas darbinieki tika apbalvoti ar Goda rakstiem un goda zīmēm. 

 





Atpakaļ