Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pašvaldība | Domes ziņas

Domes jaunumi

02-12-2015

Pilsētā top egļu kaskāde (VIDEO)


Pilsētnieki pat nenojauš, kas šajās dienās notiek aiz dzelzceļa stacijas masīvajām sienām. Tā ir vieta, kur Daugavpils mākslinieki rada brīnumus. Ar stacijas vadības atļauju vienā no telpām viņi ir iekārtojuši pagaidu darbnīcu, kurā tiek izgatavoti svētku rotājumi – neparastas, savā ziņā pat unikālas jaungada egles. Tās padara neatkārtojamas mākslinieku fantāzija un izmantotie, būtībā mazvērtīgie un nederīgie, materiāli. Šāds rezultāts tika sasniegts, ilgus gadus sadarbojoties ar uzņēmumu „Axon cable”: mākslinieki piesaista uzņēmuma kolektīvu mākslai, pretī saņemot ražošanas atkritumus, kuriem iedveš otro dzīvību.

Ivo Folkmaņa prasmīgajās rokās metāla stieņi pārtop par izturīgu karkasu, uz kura tad tiek uztīti, savērti, pielīmēti vai pieskrūvēti visi šie krāsainie vadi, auklas un lentas. Mākslinieki priecājas par  iespēju radoši darboties un norāda, ka galvenā materiālu priekšrocība ir to lētums.

Kopumā tiks izgatavotas 15 egles, turklāt katra ar atšķirīgu rakstu, lai ar rokām darinātās konstrukcijas neatkārtotos. Šīs nedēļas beigās 30 metrus garā mirdzošā egļu kaskāde tiks izvietota Rīgas ielā ūdens baseinu kaskādes vietā. Dažas egles ir plānots uzstādīt pie dzelzceļa stacijas ieejas. Atgādinām pilsētas Ziemassvētku noformējuma konkursa dalībniekiem: šogad tas norisinās ar devīzi „Esi dzejnieks, taisi no nekā”. Katrs var izdomāt kaut ko savu, tādu, kas nav atrodams internetā. Vēlēšanās, nedaudz iztēles un pasaule mums apkārt kļūs gaišāka un krāšņāka.

 




Atpakaļ