Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 23-05-2018

    Šogad jau 7. reizi visā Latvijā norisināsies Latvijas Veselības nedēļa 2018

    Šogad jau 7. reizi visā Latvijā no 28. maija līdz 3. jūnijam starptautiskā projekta “NowWeMOVE” ietvaros norisināsies Latvijas Veselības nedēļa 2018.

    Lasīt vairāk
  • 23-05-2018

    Daugavpilī notiks projekta “Depopulācija – reģionālo centru izaicinājums” DeCoDe (“Challenges of Regional Centres: Depopulation Control, Development – best practices”) pirmā tikšanās

    Daugavpils pilsētas dome, kā projekta DeCoDe vadošais partneris š.g. 23.-24.maijā uzņems partnerus no septiņām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Rumānijas, Itālijas, Dānijas un Spānijas. Šī būs projekta pirmā tikšanās. Projekts tiek īstenots Eiropas Savienības programmas „Eiropa pilsoņiem” 2.darbības „Demokrātiskā iesaistīšanās un sabiedriskā līdzdalība”, apakšpasākuma  “Pašvaldību tīklojumi” ietvaros. Projekta mērķis ir izveidot starptautisku, ilgtspējīgu tīklu starp Eiropas pilsētām, lai dalītos savā pieredzē par depopulācijas procesiem un to ietekmi, kā arī rastu risinājumus depopulācijas ierobežošanai. 

    Lasīt vairāk
  • 22-05-2018

    Ģimenes diena muzejā “Atmiņas saglabājot”

    Turpinot tradīciju, arī šī mēneša pēdējā svētdienā, 27.maijā plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ikviens interesents tiek aicināts uz ĢIMENES DIENU. Maija tikšanās būs veltīta ģimeņu stāstiem un to nodošanai no paaudzes paaudzē.

    Lasīt vairāk
  • 22-05-2018

    Muzeju naktī Daugavpils muzeju apmeklēja ap 5000 cilvēku

    2018.gada 19.maijā Daugavpilī jau 13.reizi norisinājās Starptautiskā akcija “Muzeju nakts”. Latvijas valsts simtgadē godinot šūpuļu darinātājus, sargātājus un šūpotājus, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs pasākuma “Te šūpuļdziesmu gadsimtiem mums likteņupe dzied” laikā stāstīja Daugavpils stāstu laikmetu griežos.

    Lasīt vairāk
  • 22-05-2018

    “Ābelīte” beidz darbu Nordplus Junior projektā

    No 2017.gada 1.septembra Daugavpils pilsētas 11.pirmsskolas izglītības iestāde “Ābelīte” veiksmīgi īsteno Nordplus Junior projektu "Teachers observing Teachers: a professional Development Tool for every school" /"Skolotāji novēro skolotājus: profesionālie attīstības rīki katrai skolai” (projekta Nr. NPJR-2017/10126). Projekta mērķis ir labas prakses un pieredzes apmaiņa, atbalstot starptautisku sadarbību starp izglītības iestādēm.

    Lasīt vairāk
  • 22-05-2018

    Fizikas konkursa finālā Daugavpils jauniešiem 2. vieta valsts mērogā

    Latvenergo koncerna 8. un 9. klašu erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments” Daugavpils 3. vidusskolas komanda “Apaļā galda bruņinieki” valsts mērogā izcīnījusi augsto 2. vietu, balvā saņemot ceļazīmi uz īpašu vasaras nometni. Šogad konkursā startēja rekordliels dalībnieku skaits – 226 komandas no visas Latvijas. Spēcīgākie dalībnieki 12. maijā tikās Rīgā, kur piedalījās arī Latvijā pirmajā fizikas festivālā.

    Lasīt vairāk
  • 22-05-2018

    Daugavpils 3.vidusskola apkopo “VRClass4us” projekta starpposma rezultātus Polijā

    Maija vidū Erasmus+ projekta “VRClass4us” (“Virtuālas realitātes klase mums”) dalībnieki no Spānijas, Turcijas, Rumānijas un Latvijas ieradās 16.gs. beigās dibinātajā Polijas pilsētā Zamoscā (Zamość), lai analizētu paveikto darbu un apspriestu nākotnes plānus.

    Lasīt vairāk
  • 22-05-2018

    22. maijā notika kārtējā preses konference

    Žurnālistiem tika sniegta informācija par kārtību, kā saņemt Domes līdzfinansējumu sakrālā mantojuma saglabāšanai. Stāstīja par festivālu “Latvju bērni danci veda”, kas notiks jau šajā nedēļas nogalē un par to, kas jāzina vecākiem bērnu vasaras brīvlaikā.

    Lasīt vairāk