Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

22-05-2018

Muzeju naktī Daugavpils muzeju apmeklēja ap 5000 cilvēku


2018.gada 19.maijā Daugavpilī jau 13.reizi norisinājās Starptautiskā akcija “Muzeju nakts”. Latvijas valsts simtgadē godinot šūpuļu darinātājus, sargātājus un šūpotājus, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs pasākuma “Te šūpuļdziesmu gadsimtiem mums likteņupe dzied” laikā stāstīja Daugavpils stāstu laikmetu griežos.

Ap 5 000 cilvēku, kas Muzeju naktī vēra mūsu durvis, varēja ne vien aplūkot visu muzeja ekspozīciju un mākslas izstādes, bet arī veidot laimes eņģelīšus radošajā darbnīcā “Senā šūpuļa pasakas”, “pielaikot” jūgendstila tērpus, tikties ar īstu spoku un dāmām no pagātnes, kā arī izdzīvot citus Muzeju nakts brīnumus.

Visa vakara garumā, no plkst.19.00 līdz pat pusnaktij, muzeja pagalmā norisinājās koncerts, kura laikā tradicionāli tika godināti muzeja draugi un atbalstītāji. “Muzeja drauga balvas” par ilgstošu radošu sadarbību un aktīvu dalību muzeja rīkoto pasākumu īstenošanā tika pasniegtas vēsturniekam, novadpētniekam, muzeja “Ebreji Daugavpilī un Latgalē” vadītājam Josifam Ročko un māksliniekam Pjotram Hudobčenokam. Savukārt Daugavpils 10.vidusskola ieguva “Muzeja drauga balvu” par aktīvu dalību muzeja rīkotajos pasākumos un produktīvu sadarbību vēsturiskās atmiņas saglabāšanā, jaunatnes valstiskajā un patriotiskajā audzināšanā. Pateicības raksti par ilggadēju un dāsnu atbalstu pasākuma “Muzeju nakts” rīkošanā tika pasniegti uzņēmumiem, kas vairākus gadus pēc kārtas, arī šogad, sarūpē saldās balvas Muzeju nakts koncerta dalībniekiem: AS “Latvijas Maiznieks”, SIA “Dvinska plus”, SIA “Vilna” un SIA “Latsweets”.

Koncerta skatītājus priecēja talantīgo skatuves mākslinieku programma: mazo izpildītāju konkursa “Pīks un Pīka” noslēguma koncertam sekoja Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” radošo kolektīvu, vokālās studijas “Vālodzīte”, deju šova grupas “Elegance” un Latgales džeza kluba-studijas priekšnesumi. Par īstu Muzeja nakts koncerta rotājumu kļuva talantīgās dziedātājas Innas Kralikas muzikālais sniegums, kas līdz sirds dziļumiem aizkustināja visus klātesošos. Bet vakara izskaņā un skatuves kāpa viesi no tālās Liepājas – zvanu ansamblis “Campanella”, kas piepildīja muzeja pagalmu ar maģiskajām zvanu melodijām, kuru vidū bija gan latgaliešu tautasdziesmas, gan klasikas dižgaru skaņdarbi.

Muzejs pateicas pasākuma atbalstītājiem: Daugavpils pilsētas domei, SIA “Labiekārtošana-D”, Komunālās saimniecības pārvaldei.


Uz tikšanos Muzeju naktī – 2019!




Atpakaļ