Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 21-05-2018

    Slāvu kultūras dienās maijs kļūs vēl spilgtāks

    Daugavpilī maijā tradicionāli notiek Slāvu kultūras dienas. Pasākumu organizatori ir Krievu kultūras centrs sadarbībā ar Baltkrievu un Ukraiņu kultūras centriem. Svinīgā Slāvu kultūras dienu atklāšana notiks 24.maijā: plkst. 12.00 – svinīgs dievkalpojums Aleksandra Ņevska dievnamā un plkst. 13.00 Vienības laukumā skatītājus priecēs liels ansambļa “Rusj” no Krievijas pilsētas Vladimiras koncerts.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2018

    ASV Informācijas centrs vasarā aicina lasīt kopā

    No šī gada 11. jūnija līdz 11. jūlijam Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs piedāvā apmeklēt Summer News Club (Vasaras ziņu kluba) tikšanās. Tās tiks organizētas divos posmos – no 11. līdz 22. jūnijam un no 25. jūnija līdz 11. jūlijam.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2018

    VAS “Latvijas dzelzceļš”: cīņa ar vilcienu ir bezjēdzīga un nelīdzvērtīga

    Lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, ka cīņa ar vilcienu ir bezjēdzīga un nelīdzvērtīga, VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) šodien uzsāk sociālu kampaņu par drošu dzelzceļa šķērsošanu un rīcību dzelzceļa tuvumā. Tās ietvaros LDz atgādina drošas dzelzceļa šķērsošanas noteikumus un uzsver, ka dzelzceļu drīkst šķērsot tikai tam paredzētajās vietās, ievērojot drošības principus un pārliecinoties, ka netuvojas vilciens.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2018

    Dievkalpojums veltīts Jefrosinijai Polockai atklās Baltkrievu kultūras dienas

    Trešdien, 2018.gada 23.maijā plkst. 13.00 Svēto mocekļu Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrālē (Tautas iela 2, Daugavpils) notiks dievkalpojums veltīts Jefrosinijai Polockai – Baltkrievu zemes sargātājai un aizstāvei, kuru četras ikonas atrodas augstāk minētajā pareizticīgo baznīcā. Šis pasākums atklās Baltkrievu kultūras dienas, kuras jau tradicionāli maijā organizē Baltkrievu kultūras centrs.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2018

    Aicina Latgales iedzīvotājus piedalīties dizaina domāšanas seminārā Daugavpilī

    Nākamceturtdien, 31. maijā, Radošās darbības nedēļas radi!2018 ietvaros LIAA Daugavpils biznesa inkubatorā norisināsies dizaina domāšanas praktiskais seminārs “No radošās kopienas uz radošo kvartālu?”, kā ietvaros vietējie iedzīvotāji kopā ar ekspertiem dienas gaitā ģenerēs un prezentēs idejas radošā potenciāla attīstības vietas izveidei savā pilsētā. 

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2018

    Daugavpils 12.vidusskolas “Ziņas no zaļākas Eiropas

    “Hola!” ( Sveiki!), “si” (jā), “no” (nē), “gracias” (paldies), “adigos” (uz redzēšanos) ir vārdi, kurus Daugavpils 12. vidusskolas 8. b klases skolēni Barbara Bērziņa, Daniels Daņilovs, Amanda Neimane, Dženeta Meškovska un skolotāji Aiva Ozoliņa un Ilmārs Zučiks “atveda” līdzi bagāžā no otrās mācīšanās/mācīšanas/mācību aktivitātes Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr. 2 (KA2) Stratēģisko skolu sadarbības partnerību projekta “News from a greener Europe” ietvaros (“Ziņas no zaļākas Eiropas”; līguma Nr. 2017-1-IT02-KA219-036499_5), kas notika no 2018.gada 7.maija līdz 12.maijam Spānijā, Saragosas pilsētā, Colegio San Vicente De Paúl.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2018

    VUGD 28.maijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi

    28.maijā no plkst. 9.30 līdz 9.45, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā uz trim minūtēm iedarbinās trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu civilās trauksmes un apziņošanas sistēmas darbību, kā arī, lai konstatētu bojājumus vai traucējumus trauksmes sirēnu darbībā un to skaņas signāla dzirdamībā.

    Lasīt vairāk
  • 21-05-2018

    Daugavpilī turpinās zivsaimniecības attīstību

    Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti sagatavojuši vairākus projektus iesniegšanai Zivju fondā finansējuma saņemšanai.

    Lasīt vairāk