Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 04-10-2016

    Diskusija „Par vai pret telefoniem stundās kā mācību instrumentu” Daugavpils 10.vidusskolā

    Š.g. 22.septembrī Erasmus+ projekta ietvaros Daugavpils 10.vidusskolā notika diskusija angļu valodā par mobilo telefonu lietderīgumu mācību procesā un to izmantošanas iespējām. Jauniešu organizācijas “Ligzda” pārstāve Diāna Roze un brīvprātīgie jaunieši no Itālijas un Francijas organizēja un novadīja vidusskolas skolēniem interaktīvu spēli par telefonu un aplikāciju izmantošanu, notika darbs grupās un diskusija par jauniešu ieradumiem un izmantotajām aplikācijām skolas vajadzībām un ārpus tās.

    Lasīt vairāk
  • 04-10-2016

    Daugavpils 12.vidusskolas 11. un 12.klašu skolēni Erasmus+ projekta ietvaros uzņem ciemiņus no 8 Eiropas valstīm

    No š.g. 25.septembra līdz 1.oktobrim Daugavpils 12.vidusskolā Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerību projekta Nr.2015-1-TR01-KA219-022118_5 (to līdzfinansē Eiropas Savienība) “Better Environment, Better Future” (“Labāka vide, labāka nākotne”) ietvaros notika divas tikšanās: Starpvalstu projekta sanāksme un mācīšanās/ mācīšanas/ mācību aktivitāte. 

    Lasīt vairāk
  • 04-10-2016

    Daugavpilī viesosies Ilmārs Šlāpins

    13. oktobrī Daugavpilī viesosies latviešu rakstnieks, tulkotājs un publicists Ilmārs Šlāpins. Ar Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja audzēkņiem un pedagogiem autors tiksies plkst. 11.45 liceja telpās. Savukārt uz tikšanos Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) lasītavā plkst. 14.20 tiek gaidīts ikviens interesents. Ilmāra Šlāpina viesošanās Daugavpilī notiek ar VKKF projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 2. kārtas atbalstu.

    Lasīt vairāk
  • 04-10-2016

    Ziemeļvalstu vēstnieki Daugavpils Domē apsprieda tālākās sadarbības iespējas

    4.un 5.oktobrī Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā un Ziemeļvalstu vēstniecības Latvijā rīko Ziemeļvalstu dienas Daugavpilī. Ziemeļvalstu dienas Daugavpilī iesākās 4.oktobrī, kad Dānijas vēstnieks Hanss Brasks, Norvēģijas vēstnieks Steinars Ēgils Hāgens, Somijas vēstnieks Olli Kantanens, Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms  tikās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi un domes pārstāvjiem , lai runātu par savstarpējo kontaktu pilnveidošanu un reģionālās sadarbības veicināšanu. Pēc tikšanās ar domes pārstāvjiem notika preses konference

    Lasīt vairāk
  • 04-10-2016

    Par pilsonības iegūšanu varēs uzzināt informācijas dienā

    Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Daugavpils nodaļa aicina visus interesentus 18.oktobrī plkst.13.00 uz informācijas dienu, kurā būs iespējams noskaidrot visu par Latvijas pilsonības iegūšanu un naturalizācijas pārbaudījumiem.

    Lasīt vairāk
  • 04-10-2016

    Iedzīvotāji iesaka jaunas bērnu rotaļu laukumu vietas (VIDEO)

    Judovkas mikrorajona iedzīvotāji vērsās pie pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša ar kolektīvo vēstuli: pilsētas nomalēs arī ir vajadzīgi bērnu rotaļu laukumi. Ir jāņem vērā dažādi faktori, ne tikai finansiālie. Laukumu drīkst izvietot tikai uz pašvaldības zemes, vietai ir jābūt ar ērtu piebrauktuvi, turklāt absolūti drošai. Mērs Jānis Lāčplēsis un izpilddirektore Inga Goldberga apskatīja teritoriju, kurā plānots izvietot šādu objektu.

    Lasīt vairāk
  • 04-10-2016

    Cietoksnī plānots izveidot Tehnikas muzeju

    Ir notikušas pārrunas ar Rīgas Motormuzeju  par to, ka ar tā atbalstu Daugavpils cietoksnī izvietosies Tehnikas muzejs. Ir parakstīts līgums par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību bijušā Inženierarsenāla restaurācijai Imperatora ielā 8. Tieši šajā ēkā ir plānots izvietot Tehnikas muzeju.

    Lasīt vairāk
  • 04-10-2016

    Īslaicīgi būs ieslēgts ielas apgaismojums

    Lasīt vairāk