Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-10-2016

Diskusija „Par vai pret telefoniem stundās kā mācību instrumentu” Daugavpils 10.vidusskolā


Š.g. 22.septembrī Erasmus+ projekta ietvaros Daugavpils 10.vidusskolā notika diskusija angļu valodā par mobilo telefonu lietderīgumu mācību procesā un to izmantošanas iespējām. Jauniešu organizācijas “Ligzda” pārstāve Diāna Roze un brīvprātīgie jaunieši no Itālijas un Francijas organizēja un novadīja vidusskolas skolēniem interaktīvu spēli par telefonu un aplikāciju izmantošanu, notika darbs grupās un diskusija par jauniešu ieradumiem un izmantotajām aplikācijām skolas vajadzībām un ārpus tās.

Vidusskolēnus iesaistīja aptaujā, kas palīdzēs apzināt Eiropas jauniešu mobilo telefonu un citu elektronisko līdzekļu, kā elektronisko grāmatu, datoru un planšetdatoru, izmantošanas prioritātes jauniešu ikdienā skolā un sadzīvē. Aizpildot anketu, skolēni norādīja, kādam nolūkam viņi šīs ierīces visbiežāk lieto (piem., saziņai, informācijas iegūšanai, darbam ar dokumentiem), kā arī analizēja visbiežāk izmantotās programmas. Interesi izraisīja jautājums par mācību stundās visvairāk lietotajām elektroniskajām ierīcēm patstāvīgai zināšanu ieguvei.

Skolēni diskutēja par organizatoru piedāvāto jautājumu loku. Visi vienprātīgi atzina, ka mobilie telefoni un citas mūsdienu cilvēkam pieejamās elektroniskās ierīces ir neaizvietojams palīgs izglītībā, kas nekādā veidā nevar traucēt mācību procesam, bet tieši otrādi – padara to efektīvu un mūsdienīgi pievilcīgu.

Aptaujā piedalījās arī vidusskolas posmā strādājoši skolotāji, kas pēc anketas aizpildīšanas iesaistījās diskusijā. Tā bija laba iespēja paskatīties uz sevi no malas: analizēt, cik bieži un, galvenais, cik lietderīgi viņi izmanto un ir gatavi izmantot informācijas tehnoloģijas savās stundās.

Diskusija nevienu neatstāja vienaldzīgu. Tās laikā izdevās noteikt visus medijpratības izmantošanas “+” un „–” mūsdienu jauniešu dzīvē. Priecē fakts, ka skolotāji un skolēni vienojās, ka mūsdienīgi informācijas līdzekļi ir neatņemama pasaules sastāvdaļa, kurai neapšaubāmi pieder arī skola.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Agita Laicāne




Atpakaļ