Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-10-2016

Iedzīvotāji iesaka jaunas bērnu rotaļu laukumu vietas (VIDEO)


Judovkas mikrorajona iedzīvotāji vērsās pie pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša ar kolektīvo vēstuli: pilsētas nomalēs arī ir vajadzīgi bērnu rotaļu laukumi. Ir jāņem vērā dažādi faktori, ne tikai finansiālie. Laukumu drīkst izvietot tikai uz pašvaldības zemes, vietai ir jābūt ar ērtu piebrauktuvi, turklāt absolūti drošai. Mērs Jānis Lāčplēsis un izpilddirektore Inga Goldberga apskatīja teritoriju, kurā plānots izvietot šādu objektu.

Mežciema iedzīvotāji paši organizēja talku, lai sakoptu teritoriju, bet pēc tam piedāvāja divas vietas bērnu rotaļu aprīkojuma uzstādīšanai. Cietoksnī vieta rotaļu laukumam jau ir noteikta – Aleksandra ielā.

„Protams, būs ļoti labi, ja tiks ierīkots rotaļu laukums. Tagad bērni skraida pa pagalmiem bez jebkādas nodarbošanās. Jo vairāk šādu laukumu, jo labāk,” saka pilsētnieki.

Pašlaik pilsētā ir 204 laukumi – māju pagalmos un arī tādi, kas ir paredzēti visas apkaimes bērniem. Pašvaldība plāno ne tikai izveidot šādas rotaļu zonas katrā mikrorajonā, bet arī panākt to, lai katra no tām būtu oriģināla. Bērnu rotaļu laukums Centrālajā parkā ir viens no labākajiem valstī. Stropu ezera krastā ir izveidots vesels kuģis. Slavas skvērā ir karuseļi, kas ir paredzēti bērniem invalīdu ratiņos.

Jau šogad sāks gatavot tehnisko dokumentāciju jaunajiem bērnu rotaļu laukumiem, lai jau vasarā pilsētā būtu papildus  labiekārtotas vietas bērniem.

 




Atpakaļ