Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-10-2016

Ziemeļvalstu vēstnieki Daugavpils Domē apsprieda tālākās sadarbības iespējas


4.un 5.oktobrī Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā un Ziemeļvalstu vēstniecības Latvijā rīko Ziemeļvalstu dienas Daugavpilī. Ziemeļvalstu dienas Daugavpilī iesākās 4.oktobrī, kad Dānijas vēstnieks Hanss Brasks, Norvēģijas vēstnieks Steinars Ēgils Hāgens, Somijas vēstnieks Olli Kantanens, Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms  tikās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāju Jāni Lāčplēsi un domes pārstāvjiem , lai runātu par savstarpējo kontaktu pilnveidošanu un reģionālās sadarbības veicināšanu. Pēc tikšanās ar domes pārstāvjiem notika preses konference.

Uz žurnālistu jautājumu par galvenajiem sadarbības ieguvumiem 25 gadu laikā vēstnieki minēja to, ka pats vērtīgākais ir miers, stabilitāte un attīstība kā Baltijas, tā Ziemeļvalstu reģionā. Vēstnieki atzina, ka Latvija ir daudz sasniegusi, bet svarīga ir sadarbības attīstība. Atzinīgi tika vērtēts Daugavpili paveiktais ūdenssaimniecības modernizācijas jomā, ekoloģiskais aspekts ir ļoti svarīgs, jo visas valstis ir tuvu. Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka sadarbība ar Ziemeļvalstīm notiek  jau sen. Uzsākot ūdensapgādes sistēmu modernizāciju pilsētā daudz palīdzēja Dānijas un Somijas partneri, no Zviedrijas pilsēta saņēma palīdzību alternatīvās apkures jomā, palīdzēja ar savu pieredzi un konsultācijām, Norvēģija ir partneris Daugavpils cietoksnī realizētajos projektos. Jānis Lāčplēsis īpaši uzsvēra ekonomiskās attīstības nozīmi, piesaistot jaunas investīcijas. Jāpiebilst, ka visu četru valstu investīcijas ir Daugavpilī.

Uzņēmumi ar  Skandināvijas kapitālu: “East Metal” (Dānija), “Centennial Industries” (Norvēģija), Banku sektors,“Hesburger” (Somija), 9 Daugavpilī strādājoši uzņēmumi  eksportē savu produkciju uz  Skandināvijas valstīm.

Bez tam ar Skandināvijas valstīm ir cieša sadarbība kultūras, sporta, izglītības jomās.

Noslēdzot preses konferenci Jānis Lāčplēsis pateicās vēstniekiem par vizīti un ieinteresētību sadarbības stiprināšanā.

Ziemeļvalstu dienas Daugavpilī piedāvā plašu programmu dažādām mērķauditorijām un vecuma grupām.

Ziemeļvalstu dienu ietvaros tiek rīkota arī paneļdiskusija “Ilgtspējīga politiskā attīstība reģionā” un apaļā galda diskusija par biznesa iespējām, izaicinājumiem un investīcijām Latgalē, virkne pasākumu Daugavpils Universitātē, Rotko mākslas centrā, kinoteātrī “Silver Screen”.

Detalizēta Ziemeļvalstu dienu programma Daugavpilī pieejama http://www.norden.lv/Uploads/2016/09/27/1474963914_.pdf 

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ