Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-08-2014

Daugavpilī notiek ikgadējā pedagogu konference


Kā ik gadu, augusta nogalē Daugavpils pedagogi sanāk kopā, lai izrunātu jaunā mācību gada uzdevumus un darba prioritātes. 26. augustā pilsētas pedagogi pulcējās Daugavpils Domes konferenču zālē. Klātesošos sveica Domes vadība.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis savā uzrunā  uzsvēra galvenos pašvaldības veikumus izglītības jomā un arī tālākos uzdevumus, kas vēl nav izpildīti. Jānis Lāčplēsis runāja par finansējumu, ko pašvaldība iedala izglītībai. Ir gandarījums, ka izdevies panākt brīvpusdienas skolās 1.-8. klašu skolēniem, pašvaldība nodrošina arī braukšanu sabiedriskajā transportā. „Bet ir daudz svarīgākas lietas, ko nevar atrisināt ar konkrētas naudas summas pārskaitīšanu. Es runāju par morālo audzināšanu, par patriotisma audzināšanu, tai skaitā pret savu dzimto pilsētu. Es patiesi, no sirds vēlos jums pateikties, pirmām kārtām par to, ka gan vecāki, gan skolēni Daugavpilī ir spējuši saglabāt Daugavpilij raksturīgo starpnacionālo saticību. Pilsētā, kurā dzīvo 70 nacionalitāšu pārstāvji, tas nav viegli. Šodien tas ir vēl svarīgāk, nekā bija vakar. Tieši pie mums ir izstrādāta nenovērtējama pieredze – aug paaudze gan ar mīlestību pret savu vēsturisko dzimteni – vai tā būtu Krievija, Baltkrievija vai Polija -, gan apzinoties sevi kā Latvijas pilsoni. Valdības vietā es tieši šo īstas integrācijas pieredzi propagandētu kā piemēru, kam sekot. Bet pagaidām vienkārši vēlos vēlreiz pateikt paldies, ka lielākajā vairumā gadījumu šo ne tik vieglo uzdevumu izdodas īstenot”.

Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis iezīmēja svarīgākos uzdevumus un izaicinājumus jaunajā mācību gadā un aicināja pedagogus aktīvi iesaistīties Daugavpils jubilejas gada pasākumos. 2015. gadā Daugavpils svinēs 740 gadu jubileju. Arī izglītības iestādes tiek aicinātas nākt klajā ar idejām, saviem pasākumiem, kas veltīti pilsētai.

Visiem ir liels prieks par to, ka skolas gaitas uzsāks par 90 skolēniem vairāk nekā pagājušajā gadā. Tās ir gandrīz 4 jaunas klases. Bet mūsu pilsētā kopumā, pēc iepriekšējiem aprēķiniem, būs 8 tūkstoši 846 skolēni. Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova informēja par situāciju izglītības iestādēs, par reformām, ko gatavo Izglītības un zinātnes ministrija, par tālākizglītības iespējām. Bija vairāki ziņojumi par citām izglītībā aktuālām tēmām un informācija par dažādu projektu realizāciju.

Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ