Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-02-2014

Aicina pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursiem Ventspilī, Jelgavā un Daugavpilī


Nodibinājums „Fonds Sabiedrībai”, projekta „Vienoti, nevis šķelti” ietvaros, aicina ikvienu interesentu uz latviešu valodas kursiem, kas papildināti ar diskusiju vakariem un ekskursijām uz Rīgu.

Kursus katrā pilsētā paredzēts uzsākt ar šī gada martu, latviešu valodas apmācības nodrošinot 120 akadēmiskās stundas pavisam 153 dalībniekiem.

Kursiem beidzoties, dalībnieki saņems sertifikātu par kursu beigšanu. Valodu kursi dos iespēju cilvēkiem bez vai ar nelielām latviešu valodas zināšanām apgūt valodu un tā palielināt savas spējas integrēties sabiedrībā.

Lai pieteiktos kursiem, aicinām sazināties ar reģionālajiem koordinatoriem par ērtāko kursu norises vietu un laiku, zvanot vai rakstot uz norādīto kontaktinformāciju katrā pilsētā.

Projekta „Vienoti, nevis šķelti!” galvenais mērķis ir iniciēt un veicināt integrāciju Latvijas pilsētās. Risinājums segregācijas problēmai, kas gan esošajiem un turmpākajiem Latvijas iedzīvotājiem stāvējusi ceļā.

Projekta galvenās aktivitātes ir dalībnieku valodas iemaņu apguve un tās pielietošana sabiedrībā un mājās. Tiks organizēti latviešu valodas un integrācijas kursi, sniedzot dalībniekiem pamatzināšanas latviešu valodā, kā arī zināšanas par Latvijas kultūru, tradīcijām, vēsturi, aktuālākajiem sociālajiem un ekonomikas jautājumiem, valsts pārvaldes sistēmu, pamattiesību u.c. jautājumiem.

Papildus „Fonds Sabiedrībai” organizēs informatīvus pasākumus plašākai publikai, diskusiju vakarus par aktuālām tēmām un valsts likumdošanu, brīvprātīgo mentoru programmu, kas atbalstīs un konsultēs trešo valstu personas, jauniešu, kā nākotnes paaudzes, integrācijas pasākumu un pasākumus, lai veicinātu pilsonisko līdzdalību – tas viss 6 mēnešu garumā.

Projekta aktivitātēs aicināti pieteikties dalībnieki gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Pieteikšanās dalībai un vairāk informācijas pieejams nodibinājuma mājaslapā www.fondssabiedribai.lv un pie reģionālajiem koordinatoriem.

„Fonds Sabiedrībai” ir nevalstiska organizācija, kas izveidota 2009. gadā ar misiju: sociāli atbildīgas un saliedētas sabiedrības veicināšanā, integrācija un rūpes par mazaizsargāto sabiedrības daļu.

Visas augstākminētās aktivitātes tiek īstenotas Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda (75%) un valsts budžeta (25%) finansētu projekta „Vienoti, nevis šķelti!” ietvaros (līgums Nr.: IF/2012/1.a./12).

Plašākai informācijai un pieteikumiem  kursiem:

 

Rīga

Māra Zukure,

„Fonds Sabiedrībai”

Mob. 29418977

mara@fondssabiedribai.lv

www.fondssabiedribai.lv

 

 

 

 

 

 

 

Jelgava         
Jeļena Grīsle,
Mob.63022724,
Jelenagrisle@inbox.lv

Ventspils

Edīte Justele
Mob. 26484988
ventnvoac2@inbox.lv

Daugavpils

Silvija Mickeviča
Mob. 26433802

silvija_mic@inbox.lv




Atpakaļ