Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-10-2012

Daugavpili apmeklēja Stradiņa universitātes un Banku augstskolas rektori


19. oktobrī Daugavpili apmeklēja Stradiņa universitātes rektors Jānis Gardovskis un Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs. Viņu vizītes galvenais mērķis bija profesionālā orientācija.

Stradiņa universitātes rektors apmeklēja Medicīnas koledžu un bija visai pārsteigts par šīs izglītības iestādes līmeni, tehnisko nodrošinājumu un uzsvēra, ka ļoti intensīvi tiek piesaistītas investīcijas skolas attīstībai. Savukārt, Banku augstskolas rektors lasīja lekciju „ Nākotne sākas šodien: uzņēmēju darbībā un karjerā nepieciešamās kompetences” J. Raiņa 6. vidusskolā, 3. vidusskolā, Centra ģimnāzijā.

Plkst. 11.00 Stradiņa universitātes rektors apmeklēja Reģionālo slimnīcu. Notika tikšanās ar slimnīcas vadību, Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieku Vitāliju Azareviču un skolēniem, kuri vēlas studēt Stradiņa universitātē. Zāle bija pilna.

Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis uzskata, ka ir jāpiesaista jaunieši medicīnas nozarei. Medicīnā, arī Daugavpilī, katastrofāli trūks īpaši jaunu speciālistu, tāpēc šādi pasākumi ir ļoti nepieciešami. Daugavpils slimnīcā trūkst 15 dažādu jomu speciālistu. Kopumā 80% no visiem ārstiem ir pensijas vai pirmspensijas vecumā, tāpēc tieši šie jaunieši, kuri sēž zālē varētu nomainīt vecāko paaudzi. Bet vai nomainīs?

Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs uzskata, ka pašvaldības spēkos ir atbalstīt jaunos speciālistus: jau tagad pašvaldība nodrošina pilnībā ar bērnudārziem jaunās ģimenes, jārūpējas par sociālām garantijām, dzīvokļiem. Tas ir pašvaldības iespējās un Dome gatava to darīt. Cita lieta, ka vienas pašvaldības ar esošo problēmu netiks galā. Piemēram, Krāslavā jau 20 gadus nav nācis klāt neviens jauns dakteris. Azareviča kungs uzskata, ka tikai ar pienācīgu atalgojumu var noturēt speciālistus Latvijā un piesaistīt jauniešus šai profesijai.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka




Atpakaļ