Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-03-2018

Daugavpilī tiek realizēts pieaugušo izglītības projekts “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” (VIDEO)


Jau no 2018. gada janvāra Daugavpils iedzīvotāji ir iesaistījušies vērienīgā pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, ko īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Tajā ikviens strādājošais vai pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem var paaugstināt savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju ar ES fondu un valsts līdzfinansējuma atbalstu.
Daugavpils Būvniecības tehnikums ir šī projekta sadarbības partneris, kurā tiek realizētas projekta programmas. Piedaloties šī projekta programmās, pieaugušie var ne tikai celt savu esošo kvalifikāciju un iegūt jaunas prasmes, bet arī apgūt citu darba tirgū pieprasītu arodu un pārkvalificēties, jo pilsētā trūkst automehāniķu, mūrnieku, galdnieku, celtnieku, gāzmetinātāju un citu profesiju pārstāvju.


12. martā ir uzsākta otrā pieteikšanās kārta šajā projektā. Daugavpils Būvniecības tehnikums realizēs 3 programmas – būvniecības nozarē, ,,Ģeodēzisko darbu izpildes pamati un ģeotehnisko izpētes darbu pamati” un programmu ,,Galdnieki”.Lielāko daļu mācību apmaksā ES fondi un valsts, programmu apguvējiem ir jāmaksā tikai 10%.
Daugavpils Būvniecības tehnikums aicina interesentus pieteikties 2. kārtas programmām. To var izdarīt, atnākot uz šo mācību iestādi vai aizpildot iesnieguma veidlapu, kura ir pieejama tehnikuma mājas lapā www.dbt.lv un nosūtīt to, apstiprinot ar drošu elektronisko parakstu uz mājas lapā norādīto e – pastu. 
Otrajā kārtā piedāvāto visu mācību un izglītības iestāžu saraksts, kā arī pieteikšanās kārtība, dokumenti un cita praktiska informācija pieejama vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.




Atpakaļ