Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-12-2016

Pilotprojekts “Iedvesmot skolēnus dabaszinībām”


No 2015.gada septembra līdz 2016.gada decembrim astoņās Eiropas Savienības valstīs (Čehijā, Polijā, Igaunijā, Latvijā, Vācijā, Grieķijā, Kiprā un Nīderlandē) tika īstenots pilotprojekts “Iedvesmot skolēnus dabaszinībām”. 100 skolotāji un vairāk nekā 1100 skolēnu sākumskolās, pamatskolās un vidusskolās savās stundās izmēģināja projekta mācību materiālus un līdzdarbojās  projektamateriālu pilnveidošanā un publicēšanā.

Pilotprojekta laikā tika aprobētas nodarbības saistībā ar trim galvenajām problēmām, lai padarītu dabaszinātņu apguvi saistošāku skolēniem:

•    Informācijas   tehnoloģiju   izmantošana   dabaszinātnēs   (dabaszinātņu apguve   ar IT palīdzību; digitālo rīku un tiešsaistes lietotņu pielietošana),

•    Agrīnā pētnieciskā izziņa (efektīva uz izziņu balstītas pieejas izglītībai (IBI) īstenošana, IBI jaunākā vecuma skolēniem),

•   Skolēnu ar  zemiem  mācību  sasniegumiem  dabaszinātnēs motivācijas paaugstināšana (metodes,  kas  piesaistītu  skolēnus ar zemu motivāciju).

Projekta ietvaros tika izveidots “Labās prakses piemēru buklets”, kas kalpo kā praktisks ceļvedis dabaszinātņu skolotājiem. Tajā apkopoti 13 labākie pilotprakses   piemēri. Bukletā tika iekļauta J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas dabaszinību skolotājas Ilonas Gricānes personiskā pieredze, izmēģinot stundu “Augsnes pārvietošanās” 4.klasē.

Ar visiem pilotprojektā izstrādātajiem materiāliem var iepazīties projekta mājaslapā

http://www.mass4education.eu/edupackage-for-teachers/for-teachers-lv

http://www.mass4education.eu/edupackage-for-trainers/for-trainers-lv

Cerams, ka projekta materiāli ļaus skolotājiem  iegūt  lielāku  pārliecību  par mācīšanas  metodēm un instrumentiem, ko pārbaudījuši viņu Eiropas kolēģi, kā arī iedvesmos daudzus pedagogus efektīvi izmantot dažādas metodes atbilstoši skolēnu vajadzībām un vēlmēm.

 

Informāciju sagatavoja:

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas

dabaszinību skolotāja

Ilona Gricāne




Atpakaļ