Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-08-2016

Pirms jaunā mācību gada notika skolu direktoru un pedagogu konference (VIDEO)


Augusta konferences ir sena pedagogu un mācību iestāžu tradīcija. Uzrunājot skolotājus, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka katra cilvēka liktenī liela loma ir skolotājam, kurš palīdz izvēlēties dzīves ceļu.

 «Pedagoga loma sabiedrības dzīvē ir nenovērtējama: viņi sniedz nepieciešamās zināšanas, meklē jaunus talantus, veic pētījumus, izstrādā projektus, veicina sekmīgu mūsu bērnu integrāciju sabiedrībā. Dara visu, lai mūsu sabiedrības nākotne būtu veiksmīga”, uzskata J.Lāčplēsis.

Vislabākais jaunums – saskaņā ar pēdējiem datiem Daugavpilī ir par 35 skolēniem vairāk nekā pagājušajā gadā. Vairāk nekā 9000 bērnu 1. septembrī sēdīsies skolas solos. Bet stundas vadīs aptuveni 1700 pedagogi.

Dzīve nestāv uz vietas, un skolas pirmās jūt šīs izmaiņas sabiedrībā. Šodien pedagogi apgūst jaunas mācību metodes, izmanto interaktīvās tāfeles un citu tehniku.

Nākas risināt arī šādu problēmu: ģimenes atgriežas pēc vairāku gadu darba ārzemēs, un bērni nereti ir aizmirsuši gan latviešu, gan krievu valodu. Lai atjaunotu šis prasmes papildus nodarbībām ar šādiem skolēniem ir paredzēts speciāls finansējums.

Dažādu Eiropas fondu līdzekļi ļauj pedagogiem apgūt izglītības pieredzi dažādās Eiropas valstīs un pielietot to savā darbā.

Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis darīja zināmu, ka Melngalvju namā Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniedza daugavpiliešiem ceļojošo balvu „Lielā pūce”. Šo apbalvojumu saņēma divas Daugavpils skolas, kas tika atzītas par labākajām par sasniegumiem zinātnisko darbu lasījumos, mācību priekšmetu valsts olimpiādēs un konkursos, - Saskaņas pamatskola un Krievu licejs. Ata Kronvalda fonda balvu saņēma vēstures skolotāja Larisa Želve.

Direktori konferencē vairāk runāja par jauniem uzdevumiem, kuri būs jārisina pedagogu kolektīviem.

Kā pārsteigums dalībniekiem bija pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju uzstāšanās, kuri pateicās pašvaldībai par paveikto un novēlēja arī turpmāk pievērst uzmanību bērniem – viņu izglītošanai un brīvajam laikam.




Atpakaļ