Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-09-2015

Daugavpilī plaši svinēja Zinību dienu (VIDEO)


Zinību dienu Daugavpils vispārizglītojošo skolu kolektīvi sāka ar 1.septembra svinīgajiem pasākumiem skolās, skanot valsts un skolas himnām un neiztrūkstošo skolas zvanu. Jaunajā mācību gadā skolas solos sēdīsies 9088 skolēni, kas ir par 147 bērniem vairāk nekā pagājušajā gadā. Par 48 skolēniem (sasniedzot 971) ir pieaudzis arī pirmklasnieku skaits. Šajā aizraujošajā un atklājumiem bagātajā ceļojumā zināšanu pasaulē kopā ar bērniem dosies arī 1690 skolotāji. Darbu ir uzsākuši arī jauni, ļoti talantīgi, daudzpusīgi attīstīti speciālisti. Vasaras laikā viņi ir uzņēmuši jaunus spēkus, pieredzi un ir gatavi iekarot jaunas virsotnes

Jaunajam mācību gadam gatavojās gan bērni, gan arī pieaugušie. Pilsētas pašvaldība no savas puses dara visu iespējamo, lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem. Sākot ar šo mācību gadu, mācību laikā skolēni varēs bez maksas izmantot jebkuru pilsētas sabiedriskā transporta veidu. Ar bezmaksas ēdināšanu ir nodrošināti 1. līdz 9. klašu skolēni: sākumskolas skolēnu (1. līdz 4. klase) pusdienas apmaksā valsts, pārējās – pašvaldība par budžeta līdzekļiem. 1.septembra priekšvakarā tika apstiprinātas un stājās spēkā divas jaunas programmas, kas skar bērnu pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus. Bezmaksas ēdināšana tiks piešķirta bērniem no daudzbērnu un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī visiem sešgadīgajiem bērniem, kas apmeklē bērnudārzu pēdējo gadu un apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu sagatavošanas grupā. Saskaņā ar pieņemtajiem noteikumiem katrs bērns varēs izmantot ēdināšanas izdevumu atvieglojumu tikai vienu gadu. Abas programmas skar ģimenes, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Daugavpilī.

Pilsētas vadība Zinību dienā neieradās skolās ar tukšām rokām. Pirmklasniekiem viņi uzdāvināja par pašvaldības līdzekļiem iegādātās pasaku krāsojamās grāmatas par pilsētu un tās ievērojamākajām vietām, par draudzību un uzticību .Grāmatu izdevuši Daugavpils uzņēmēji Savukārt, Izglītības pārvalde turpinās īstenot tādas programmas kā „Skolas piens”, „Skolas auglis”, obligātās otrklasnieku peldēšanas apmācības, pirmklasnieku adaptācijas programmu. Īpaša uzmanība joprojām tiks pievērsta bērniem, kuru vecāki (viens no tiem vai abi) strādā ārzemēs vai arī kopā ar viņiem ir atgriezušies mājās un turpina mācības. Gadu no gada pašvaldība rada skolēniem papildus iespējas jaunu zināšanu iegūšanai, strādā pie skolas infrastruktūras uzlabošanas.

Daugavpils pedagogi ne bez pamata cer noturēt iekarotās pozīcijas: vairākas mūsu skolas ir iekļuvušas Latvijas labāko mācību iestāžu vidū. Par godu Skolotāju dienai tiks rīkota konkursu „Par pedagoģisko meistarību” un „Daugavpils jaunais skolotājs 2015” uzvarētāju un laureātu apbalvošana. Pieteikumi tiek pieņemti Izglītības pārvaldē. Svētki turpinājās Vienības laukumā. Šeit visas dienas garumā notika koncerti, darbojās tirdziņš un rotaļu laukumi, svētki noslēdzās ar jauniešu diskotēku.




Atpakaļ