Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-07-2014

Stropu pludmalē notika meistarklase pludmales volejbolā (VIDEO)


Tas ir LMT un Daugavpils Domes atbalstītais projekts. Kopumā LMT Latvijā jau ir finansiāli palīdzējis realizēt 40 projektus. Arī šī projekta idejas autori saņēmuši LMT finansējumu, jo pilsētnieki to atbalstīja. Daugavpiliešiem bija iespēja  mācīties spēlēt pludmales volejbolu. Savu meistarību demonstrēja vadošie Latvijas sportisti: Solvejs- Pļaviņš, Točs- Finsters, Regža- Āboliņš. Projektu realizēja volejbola klubs „ miLATss”.

Klubs iegādājās arī sporta formu un inventāru. Klubs darbojas 5 gadus, bet augstus rezultātus sāka sasniegt pēdējos 3 gados. Kluba sportisti ir Latvijas čempioni, lieliski spēlē arī starptautiskās sacensībās.

Nākamā gada plānos ir ceļazīme uz pasaules čempionātu. Lai arī šo sporta veidu par vieglu nesauksi, tā popularitāte Latvijā aug.  Laikam tāpēc, ka neprasa lielus tēriņus.

Neskatoties uz augstajiem sasniegumiem, piemēram, pāris Pļaviņš- Šmēdiņš olimpiādē Londonā izcīnīja bronzu, neviena sporta skola Latvijā šo sporta veidu neattīsta. Daugavpils Dome gatava atbalstīt pludmales volejbola attīstību pilsētā.

Daugavpilī daudz atpūtas vietu. Vēl viena populāra pludmale ir „Stropu vilnis”, ko iegādājās pašvaldība un jau ir pilntiesīga īpašniece.

Visa infrastruktūra pludmalē ir saglabāta, vienīgi teritorija nav kopta. To izdarīs jau tuvākajā laikā.

 




Atpakaļ