Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-01-2014

Ruģeļos izveidota slēpošanas trase un orientēšanās treniņpoligons


31. decembrī noslēdzās Daugavpils domes atbalstītā projekta īstenošana, kura ietvaros  OK Stiga biedri Ruģeļos ierīkoja slēpošanas trasi un orientēšanās sporta treniņpoligonu.

Septembrī pilsētas domē iesniedzām projektu par orientēšanās treniņpoligona un slēpošanas trases izveidošanu Ruģeļos. Dome atbalstīja OK Stiga iesniegto ideju.

Oktobrī un novembrī kopīgiem spēkiem tika iztīrīta slēpošanas trase gar „betona ceļu”. Sestdienas talkās piedalījās Grīvas un Ķīmijas orientieristi, lieli un mazi Ruģeļu iedzīvotāji, kā arī tūrisma klubs „Sniegpulkstenītis”. Trases izveidošanā visvairāk palīdzēja Aleksands Zaičikovs un Aleksandra Ribakova. Liels paldies Jānim Gaidelim par uzņemšanos īstenot projektu un Ratnieku ģimenei par sniegto atbalstu projekta gaitā. 

Patlaban slēpošanas trases garums ir trīs kilometri. Septītajā decembrī notika pirmais treniņš uz slēpēm Ruģeļu klubam bērniem. Pie pietiekoša sniega daudzuma sāksim veidot trasi ar sniega motociklu. 

Slēpošanas trases aplis ir nomarķēts ar norādēm. Informācijas dēļi tiks uzstādīti janvāra pēc saskaņošanas ar atbildīgajām instancēm.

Visa decembra garumā tika veikti kontrolpunktu uzkrāsošanas darbi Ruģeļu mežā. Kopumā mežā izvietoti 50 stacionāri kontrolpunktu. Katram kontrolpunktam ir unikāls kods un burts, ko var izmantot atzīmēšanās sistēmas vietā. Treniņpoligona karte bezmaksas ir pieejama jebkuram interesentam Ruģeļu klubā (Gaismas iela 9, strādā katru dienu izņemot svētdienu no 14.00 – 18.00), izdrukai internetā (http://okstiga.com) vai zvanot (28885241 – J. Gaidelis).

Poligona karte pieejama: šeit

Bildes no projekta: šeit




Atpakaļ