Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-03-2013

Maijā Daugavpilī notiks Pasaules čempionāta 1. posma atlase volejbolā sievietēm


Šajā sakarā 14. martā Daugavpili apmeklēja Latvijas volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis. Viņš Domē tikās ar priekšsēdētāju Žannu Kulakovu.

Žanna Kulakova pastāstīja, ka Daugavpils ir sporta pilsēta, kur sportu mīl, atbalsta dažādus sporta veidus un modernizē sporta infrastruktūru. Domes priekšsēdētāja apliecināja, ka Daugavpils ir spējīga uzņemt arī pasaules mēroga sporta pasākumus. Atis Sausnītis apliecināja, ka viņam ir zināmi Daugavpils panākumi un iespējas. Daugavpilī tagad ir lielisks Olimpiskais centrs, tāpēc izvēlējās Daugavpili. Žanna Kulakova pateicās par uzticēšanos pilsētas iespējam.

Atis Sausnītis informēja, ka līdz 20. martam ir jāatrisina visi tehniskie jautājumi. Uz sacensībām plāno atbraukt arī Eiropas volejbola federācijas viceprezidents un, noteikti, arī daudz līdzjutēju.

Pasaules čempionāta 1. posma atlase volejbolā sievietēm Daugavpilī notiks 23.-26. maijā. Sacentīsies Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un  Īslandes komandas. Tā būs lieliska skola arī Daugavpils jaunajiem sportistiem un treneriem- vērot spēcīgāko sportistu sniegumu.

Tikšanās laikā tika runāts arī par gatavošanos atklātajam čempionātam pludmales volejbolā bāzē „Virogna”, bet ir iespēja apspriest jautājumu arī par sacensību rīkošanu Stropos.

Saruna bija arī par Daugavpils Universitātes volejbolistu dalību Universiādē Kazaņā. Par studentu sporta reanimēšanu un nepieciešamību attīstīt sportu arī skolās.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpilī ļoti rūpējas gan par profesionālā sporta attīstību, gan veselīgu dzīvesveidi. Pat Pilsētas svētki bija veltīti sportam, kas parāda pašvaldības attieksmi.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ