Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

27-09-2012

DAUGAVPILS OLIMPISKĀ DIENA 28. septembrī


Olimpiskā diena tiek rīkota par godu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dibināšanai. Olimpiskās dienas pasākumi norisināsies Daugavpils Olimpiskajā centrā.

 

  1. 1.      Mērķi un uzdevumi.
    1. Olimpiskās kustības, aktīva un veselīga dzīvesveida popularizēšana.
    2. Iesaistīt sporta, ar sportu saistītās kultūras un mākslas aktivitātēs skolēnus, jauniešus, pilsētas iedzīvotājus.
      1. Maksimāli liela bērnu un jauniešu skaita iesaistīšana sportiskās aktivitātēs.
      2. Olimpiskā centra iespēju demonstrēšana un piedāvāto pakalpojumu popularizēšana.

 

  1. 2.      Laiks un vieta.

Daugavpils pilsētas “Olimpiskā diena” notiks 2012. gada 28.septembrī.

03.09 - 27.09 – Fotokonkurss skolās „Olimpiskās dienas dalībnieku nostāšanās, izveidojot olimpiskos apļus”. Fotogrāfijas  .jpg formātā atsūtīt uz daugavpils-oc@inbox.lv ar norādi „Olimpiskās dienas fotokonkurss”

03.09 – 27.09 – Zīmējumu konkurss pirmskolas un sākumskolas izglītības iestāžu audzēkņiem Zīmējuma konkursa moto „Latvijas sportisti Londonas 2012 Olimpiskajās spēlēs”.

Konkursa zīmējumi tiek zīmēti uz A4 formāta lapas. Katrs Olimpiskās dienas rīkotājs organizē zīmējumu konkursu mācību stundā (līdz 2012.gada 28.septembrim). Zīmējumus iesniegt Daugavpils Olimpiskā centra recepcijā vai sporta un mārketinga daļā.  

03.09-27.09 – domrakstu konkurss – tēma „Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti(apjoms līdz 750 vārdiem). Katrs Olimpiskās dienas rīkotājs organizē zīmējumu konkursu mācību stundā (līdz 2012.gada 28.septembrim). No skolas var tikt iesniegti 3 labākie darbi. Darbiem jābūt datornoformējumā uz A4 lapas.

28.09. plkst.9:30 –  fināls Daugavpils Olimpiskajā centrā.

 

Norises vieta: Daugavpils pilsētas Olimpiskais centrs, Daugavpilī, Stadiona ielā 1.

 

  1. 3.      Fināla pasākuma programma DOC. 28.09.2012                       

9:30    

pulcēšanās pie Daugavpils Olimpiskā Centra, Stadiona ielā 1

9:45

svinīga atklāšana, LOK himna

10:00-10:03

radio SWH  ziņas

10:03

pieslēgšanās radio SWH ēteram

10:03-10:10

 radio SWH tiešraide no kādas no Olimpiskās dienas norises vietām, lai radītu klātbūtnes efektu un nostādītu dalībniekus vingrošanai vajadzīgajā brīdī

10:10

radio SWH tiks pārraidīta vingrošanas kompleksa audio versija, kad kopīgajai vingrošanai apvienosies visa Latvija.

10:30 – 12.30

Olimpiskās dienas programma skolu komandām

Olimpiskās dienas noslēguma ceremonija:apbalvošana

12:45

Visiem interesentiem: iepazīšanās ar regbiju (Latvijas regbija federācijas pasākums)

 

 

 

      

      No katras skolas piedalās 1 komanda  10 cilvēku skaitā (5.klašu skolēni: 5 meitenes, 5 zēni).

 

Programma sastāv no 8 stacijām, kurās komandām ir jāizpilda sporta vai ar sportu saistīts uzdevums. Stacijas atrodas centrālajā A, B un C laukumā. Komandas sacenšas individuāli un krāj katrā stacijā saņemtos punktus un uzrādīto rezultātu. Nobeigumā tiks apbalvotas labākās komandas katrā sporta stacijā.

 

STAFEŠU APRAKSTS

1.stacija    Olimpiskās dienas stafete

Piedalās visa komanda (5 meitenes un 5 zēni).

Stafetes dalībnieki nostājas pretējās kolonnās – vienā pusē zēni, otrā-meitenes. Pēc starta signāla stafeti uzsāk dalībnieks no zēnu kolonnas, kurš ar stafetes kociņu skrien līdz meiteņu kolonnai,

apskrienot to, nodod stafetes kociņu meiteņu kolonnā priekšā stāvošajai dalībniecei un pats nostājas kolonnas beigās. Stafete tādā veidā turpinās, līdz abas kolonnas ir apmainījušās vietām. Komanda skaitās finišējusi, kad pēdējā meitene ir apskrējusi zēnu kolonnu un nodevusi stafetes kociņu kolonnā priekšā stāvošajam dalībniekam, kurš paceļ stafetes kociņu virs galvas taisnā rokā. Uzvar komanda, kuras dalībnieki pirmie apmainās vietām kolonnās un paceļ stafetes kociņu virs galvas taisnā rokā.

Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

 

2.stacija. Stafete ar bumbu

Piedalās visa komanda (5 meitenes un 5 zēni).

Stafetes dalībnieki sadalās pa pāriem. Pēc starta signāla stafeti uzsāk pirmais pāris, kurš, turot bumbu  starp vēderiem, skrien līdz konusam, apskrienot to, dodas atpakaļ, nodod bumbu nākošajam pārim. Stafete tādā veidā turpinās. Komanda skaitās finišējusi, kad pēdējais pāris šķērso finiša līniju.

Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

 

3. stacija  Sacensības pa pāriem

Piedalās visa komanda (5 meitenes un 5 zēni)

Komanda sadalās pa pāriem. Pēc starta signāla pirmais pāris skrien, rokās sadevušies līdz aplim, kurš atrodas uz konusa. Abi iekāpj tajā, paceļ to, un, turot rokās skrien līdz 2.aplim, iekāpj tajā, paceļ to, un, turot rokās abus apļus skrien līdz 3.aplim, ar kuru rīkojas tāpat. Skrien ar trīs apļiem uz priekšu apkārt konusam. Atpakaļ skrienot, pāris katram konusam pēc kārtas uzliek vienu apli un finišē. Stafeti atkārto visi komandas pāri.

Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

 

4. stacija.  Draudzīgā komanda

Piedalās visa komanda (5 zēni un 5 meitenes).        

Dalībnieki sastājas rindā iezīmētā 15m distancē un pārvieto bumbas  no viena rindas gala līdz otram, neatraujot kājas no zemes, novietojot grozā, un tad atpakaļ, padodot to viens otram.

Rezultāts: labākais uzrādītais laiks.

 

5.stacija Vingrošanas stafete

Piedalās visa komanda (5 zēni un 5 meitenes)

Stafetē ietilpst uzdevumi uz piepūšamā celiņa, vingrošanas kuba, ar bumbu un lecamauklu..
Rezultāts: labākais komandas uzrādītais laiks.

 

6.stacija Tāllēkšana no vietas

Piedalās visa komanda (5 meitenes, 5 zēni)

Jāizpilda secīgi 3 lēcieni no vietas, turot volejbola bumbu starp ceļgaliem. Komandas dalībnieku sasniegtie rezultāti tiek summēti.

Rezultāts: komandas kopīgi veiktais attālums.

 

 

 

 

7.stacija. Volejbols uz batuta

Piedalās visa komanda, pa pāriem (2 meitenes, 2 zēni), katrs pāris viens pēc otra.

Pirmais pāris uzkāpj katrs uz sava batuta un sāk lēkāt. Vienam dalībniekam rokās bumba. Uzdevums: 1 minūtes laikā, lecot uz batuta, piespēlēt bumbu rokās viens otram. Piespēles skaitās tikai tad, ja otrs dalībnieks bumbu noķer. Stafeti turpina otrais pāris. Uzvar komanda, kuras dalībnieki ir izdarījuši visvairāk precīzu piespēļu minūtes laikā.

Rezultāts: komandas dalībnieku (5 pāru) 1 minūtes laikā veikto piespēļu kopsumma.

 

8.stacija. Zaķi

Piedalās visa komanda (5 pāri). Lekšana ar lecamauklu divatā, kad citi divi griež lecamauklu, katrs pāris turpina viens pēc otra.

Rezultāts: komandas dalībnieku pāru 1 minūtes laikā veikto lecienu kopsumma.

 

4. Vispārējā informācija dalībniekiem.

Olimpiskās dienas vislatvijas rīta rosmes vingrojumu komplekss atrodams: http://www.olimpiade.lv/lat/lok/video/olimpiskais-rita-vingrosanas-macibu-komplekss-pavingrosim/

Visiem dalībniekiem jābūt sporta tērpam (vēlams vienotā sporta tērpā) un maiņas sporta apaviem. Komandu dalībniekiem būs pieejamas 2 ģērbtuves, kur viņi varēs pārģērbt sporta tērpu. Pēc tam visas mantas būs jāņem līdzi.

Vingrošanas stacijā un batuta stacijā dalībnieki piedalās zeķēs.

Par skolēnu sagatavotību sacensībām, drošības tehnikas ievērošanu, veselības stāvokli atbild attiecīgās skolas sporta skolotājs.

Par skolēnu disciplīnu pasākuma laikā atbild pedagogs, kas pavada skolas komandu.

Pavadošo pedagogu skaits 1 komandai: 1-2 pedagogi.

 

 

5. Pieteikšanās.

Iepriekšējā pieteikšanās visiem dalībniekiem Daugavpils Olimpiskajā Centrā, Stadiona ielā 1 līdz 2012.gada 24.septembrim  no plkst. 09:00 līdz 17:00, ierodoties personīgi, vai arī piesakot dalību pa faksu: 65422326, vai e-pastu: daugavpils-oc@inbox.lv, norādot – Olimpiskā diena. Papildus informācija pa tālruni: 654-20004.

 Nolikums

Aicinām arī visas Daugavpils pilsētas un novada izglītības iestādes piedalīties rīta vingrošanā savā skolā, birojā, pieslēdzoties radio SWH !




Atpakaļ