Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-09-2012

Nākošajā gadā Daugavpilī būs Grand Prix posms spīdvejā


17. septembrī spīdveja stadionā „Lokomotīve” notika preses konference, kurā tika runāts par  „Grand Prix” seriāla posmu Daugavpilī. Preses konferenci atklāja Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs.

Viņš izteica lielu gandarījumu par to, ka Daugavpils spīdveja kluba 50 gadu jubileju, ko svinēsim 2013. gadā, varēsim atzīmēt ar grandiozu sporta notikumu- Grand Prix spīdvejā posmu.

Spīdveja kluba vadītājs Vladimirs Ribņikovs apliecināja, ka 14. septembrī ir parakstīts līgums un lielais spīdvejs Daugavpilī būs 2013. gada 17. augustā.

Šāda mēroga sacensības ir ļoti dārgs prieks. Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs skaidroja, ka Dome pilnībā atbalsta sacensību rīkošanu pilsētā un savu iespēju robežās atbalsta sacensību rīkošanu. Bez tam, kopā ar Daugavpils spīdveja klubu Dome vērsās pie valdības ar aicinājumu valsts līmenī atbalstīt Grand Prix posmu. Vjačeslavs Širjakovs ļoti cer, ka šis atbalsts būs, jo spīdvejs nav tikai Daugavpils vizītkarte, tas ir milzīgs notikums Latvijas līmenī. Sacensības translēs vairāk nekā 150 valstis un Latvijas vārds plaši izskanēs.

Vladimirs Ribņikovs atzina, ka tagad priekšā ir liels darbs sponsoru un līdzjutēju piesaistē. Ir ieceres plaši reklamēt šīs sacensības tūristu vidū, atvieglot vīzu saņemšanas procesu, jo ļoti daudz līdzjutēju brauc no Krievijas.

Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs izteica gatavību cieši strādāt ar klubu, lai sacensības būtu organizētas visaugstākajā līmenī.

Preses konferences noslēgumā sumināja divus sportistus- par izcīnīto trešo vietu Eiropas spīdveja čempionāta otrajā finālposmā Domes Pateicības rakstu Vjačeslavs Širjakovs pasniedza Andžejam Ļebedevam un trenerim Nikolajam Kokinam.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ