Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-04-2012

Hapkido Daugavpilī


Daugavpilī, Latgales taekvondo centra „Jitae” prezidenta Borisa Ivanova vadībā, darbojas entuziastu grupa, kas apgūst, tādu eksotisku mūsu pilsētas iedzīvotājiem kaujas mākslu, kā Hapkido.

 

Šis kaujas mākslas veids nācis no Senas Korejas. Gadsimtu garumā Hapkido noformējās augsti efektīgā tuvcīņas kompleksu sistēmā, kas ietver sevī cilvēka iekšējās dziļās attīstības sistēmu, kā arī spēju pārvaldīt iekšējo dzīves enerģiju.

 

Pēc grupas vadītāja Borisa Ivanova aicinājuma mūsu pilsētu apmeklēja Austrumu Eiropas Sin Mu Hapkido skolas prezidents, melnas jostas 7 Dana īpašnieks - Hermanis Mačalins un vadošais instruktors melnas jostas 3 Dana īpašnieks – Jevgeņijs Primaks.

Vizītes mērķis bija novadīt Sin Mu Hapkido semināru, kurā tika izskatīti sekojoši jautājumi: treniņprocesa pamatprincipi un atestācijas programmas pirmo līmeņu bāzes tehnika.

Atklājot semināru Hermanis Mačalins atzīmēja, ka Sin Mu Hapkido pamatmērķis ir iemācīt pārvaldīt savu fizisko ķermeni. Kas attiecās uz tehnikas efektivitāti, tā balstās uz pamatprincipu – maksimālā efektivitāte pie minimālajiem enerģijas patēriņiem. Tāpēc šajā kaujas mākslas veidā nav formālo vingrinājumu, nav stabilu (stingru) pozīciju, nav rituālu (izņemot ētiku zālē, meditācijas rituālu un enerģētisko praksi), nav daudz kas cits, kas raksturīgs mūsdienu tuvcīņu skolām.

Ne mazāk svarīgs Sin Mu Hapkido ir mentālā un garīgā personības attīstība. Tam tiek pielietota elpošanas tehnika, meditatīvā un enerģētiskā prakse. Meditācijas un enerģētikas tehnikas tiek praktizētas enerģijas saglabāšanai un palielināšanai ķermenī. Tāpēc Lielmeistars Dži Han Dže (Sin Mu Hapkido pamatlicējs) teica, ka enerģijas attīstības un palielināšanas tehnikām jāvelta nemazāk laika, ka hapkido praktiskajai tehnikai.

 Septiņu stundu ilgajā treniņā daugavpilieši apguva pašaizsardzības praktiskās tehnikas paņēmienus, kā arī elpošanas vingrinājumus un meditācijas pamatus.

Semināra noslēgumā Mačalina kungs pateicās entuziastu grupai, kuri spēra pirmos soļus Sin Mu Hapkido apgūšanas ceļā par izradīto interesi un novēlēja panākumus. Savukārt grupas vadītājs Boriss Ivanovs pateicās viesiem par iegūtām vērtīgām zināšanām, un aicināja tos vēl reiz apmeklēt mūsu pilsētu, lai stiprinātu turpmāku sadarbību un popularizētu Sin Mu Hapkido Daugavpilī.

Ja Jūs gribētu nodarboties ar sevis pilnveidošanu, apgūt augsti efektīgas pašaizsardzības sistēmas paņēmienus, kā arī apgūt elpošanas, meditācijas un enerģētiskās prakses tehnikas, uzsākot personības garīgas attīstības ceļu aicinām piebiedroties mūsu grupai  Sin Mu Hapkido, kas tiek veidota uz Latgales taekvondo centra „Jitae” bāzes.




Atpakaļ