Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

30-03-2012

Airētājiem četras medaļas Eiropas čempionātā akadēmiskajā airēšanā


Lai arī ziemas sezona praktiski visos sporta veidos noslēgusies un sākusies gatavošanās vasarai, Daugavpils airētāji šajā laikā paspējuši lieliski nostartēt Eiropas čempionātā akadēmiskajā airēšanā, pie tam Vjačeslavs Gorins junioru čempionātā ieņēma trešo vietu.

 

No 23. līdz 26. martam Lielbritānijas pilsētā Notingemā norisinājās Eiropas čempionāts akadēmiskajā airēšanā iekštelpās. Cīņā par augstākajām vietām devās vairāk nekā 900 sportisti no 26 valstīm, tajā skaitā arī spēcīgākajām šī sporta veida pārstāvēm: Vācijas, Spānijas, Polijas, Itālijas, Krievijas, Francijas utt.

 

Daugavpili pārstāvēja Latgalas airēšanas un tūrisma centrs, kā arī neredzīgo sporta klubs „Elpa”. Mūsu sportisti bija sagatavoti ļoti augstā līmenī, par ko liecināja sasniegtie rezultāti.

 

Adaptīvajā grupā starp neredzīgajiem daugavpilieši izcīnīja dubultuzvaru. Andrejs Kirins ieguva pirmo vietu un zeltu, savukārt Aleksejs Korsaks bija otrais. Abiem personiskie rekordi!

 

Visvairāk pārsteigt spēja jaunais un talantīgais Daugavpils BJSS audzēknis Vjačeslavs Gorins, kurš laboja personisko rekordu par uzreiz septiņām(!) sekundēm. Junioriem līdz 18 gadiem viņam trešā vieta Eiropā! Negaidīts rezultāts. Interesanti, ka divus gadus iepriekš notikušajā čempionātā junioriem līdz 16 gadiem viņš uzrādīja tikai 23. labāko laiku.

 

Vēl no mūsu sportistiem startēja Vladimirs Pupeļs, kuram 17. vieta starp sportistiem, kuri ir vecumā no 30 līdz 34 gadiem, savukārt OPEN grupā sievietēm DU studente Ludmila Ivanova ieguva trešo vietu. Vasarā viņa piedalīsies pasaules čempionātā studentiem.

 

Tagad airētāju galvenais uzdevums būs veiksmīgi sagatavoties Latvijas Olimpiādei, kas jūlijā norisināsies Liepājā.

 

Mūsu komandas treneris Aleksejs Lavrenovs izteica atsevišķu pateicību par sniegto palīdzu: A. Isakovam, I.Utinānam, E.Lihoveckim, I.Brokānei, kā arī Latvijas Paraolimpiskajai komitejai.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 

 




Atpakaļ