Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

01-03-2012

Taekvondo turnīrs junioriem


26.februārī Vitebskā (Baltkrievijā) notika taekvondo turnīrs junioriem, kas tika veltīts Dzimtenes aizstāvja dienai. Šajās sacensībās piedalījās stiprākie privāto klubu un sporta skolu sportisti no visas Baltkrievijas. Sporta sistēma Baltkrievijā ļoti stipri atšķīrās no tās sistēmas, kas pastāv Latvijā: tur lielu lomu spēle valsts atbalsts, Padomju Savienības sporta tradīciju un metožu saglabāšana, treneru sastāva sagatavošana.

Latvijas sportistu dalība šajā turnīrā jau kļuva par tradicionālu. Pirmkārt, sacensību līmenis ir diezgan augsts, otrkārt, turnīra organizatoru viesmīlība vienmēr atstāj patīkamu iespaidu, un treškārt, izmaksas dalībai ir samērā nelielās.

Šogad Latviju pārstāvēja klubu „Hansu” (Rīga) un „Jitae” (Daugavpils) sportisti. Stāsta vecākais treneris Boriss Ivanovs: „Šīs sacensības mums ir svarīgās, jo tās ir starppārbaude mūsu junioru sagatavošanā. Priekšā ir dalība dažos starptautiskajos turnīros, t.sk. arī mūsu pilsētā 3.martā. Pēc tam atlase valsts izlasei dalībai pasaules čempionātā junioriem, kas notiks šogad aprīlī, Ēģiptē.  Sacensībās Vitebskā mūsu komandas sportisti paradīja labu sagatavošanas līmeni un velmi uzvarēt, kā rezultātā kopvērtējumā 1 zeltā un 2 bronzas medaļas. Protams, ir vēl daudz darāma. Tā, piemēram, trijiem mūsu sportistiem tikai 1 balles pietrūka, lai nokļūtu nākamā sacensību posmā.  Vieni nespēja „panākt”, citi „noturēt punktus”. Tie visi ir taktiskās un fiziskās sagatavotības jautājumi. Kā arī lielu lomu spēlē sacensību noteikumu laba pārzināšana. Neskatoties uz objektivitāti sportistu tehnikas rezultativitātes novērtēšanā, svarīga arī ir soda punktu par pārkāpumiem noteikšanas sistēma. Pašlaik divi brīdinājumi sportistam nes vienu uzvaras punktu viņa pretiniekam. Šo kārtību regulē tiesnesis centrā, kurš spēj, pietiekoši nopietni, ietekmēt divcīņas rezultātu”.

Sacensību Vitebskā rezultātā Daugavpils „Jitae” kluba sportisti ieguva: bronzas medaļas – 15.vidusskolas skolnieks Oskars Buķis (-59 kg.) un Valsts ģimnāzijas skolnieks Jēkabs Medvedevs (-68 kg.), bet par čempionu svaru kategorijā līdz 63 kg. kļuva 10. vidusskolas skolnieks Edgars Gedroics.




Atpakaļ