Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

29-09-2017

Rihards Eigims: “Vieglatlētikai Daugavpilī ir jāatdzimst!”


Daugavpilī ir daudz vieglatlētu, kuri ir sasnieguši augstas virsotnes šajā sporta veidā. Viens no tiem ir pilsētas lepnums Dmitrijs Jurkevičs,  bet šobrīd situācija ar jaunu sportistu sagatavošanu ir sarežģīta. Tāpēc Daugavpils Domes priekšsēdētājs Rihards Eigims aicināja uz sarunu sporta jomas speciālistus, vieglatlētus, lai runātu par vieglatlētikas attīstību pilsētā.

Dmitrijs Jurkevičs apliecināja, ka trenējas, ir augsti mērķi uz ko tiekties. Viņa treneris Romualds Jurkevičs izteica bažas par šī sporta veida nākotni Daugavpilī. Ir lielas problēmas ar treniņu bāzēm. Īpaši sarežģīti ir ziemas periodā. Rihards Eigims uzsvēra, ka šajā jomā nav ar ko lielīties. Lielisks risinājums būtu lielās manēžas būvniecība Vidzemes ielā, bet tas nebūs ātri un lēti. Rihards Eigims ierosina stadiona pārbūvi, kas atrodas starp 13. un 15.vsk.

Otra problēma, kuru skāra sarunas laikā, ir mazā interese par vieglatlētiku. Sportisti ir nobažījušies par to. Viņi uzskata, ka ir jāmeklē talantīgi bērni, jāstrādā ar vecākiem, jāmotivē treneri strādāt tā, lai jaunajiem sportistiem būtu mērķis uzvarēt, nevis piedalīties. Rihards Eigims uzskata, ka sporta karalienei ir jābūt prioritāram sporta veidam pilsētā, tāpēc ir kopīgiem spēkiem jāmeklē risinājumi. Idejas ir, jāstrādā, tikšanās noslēgumā uzsvēra Eigima kungs.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ