Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

27-12-2016

Turnīrs ”Astankov Cup 2016”


Daugavpilī notika taekvondo turnīrs ”Astankov Cup 2016”, kurā piedalījās vairāk nekā 120 sportisti no Rīgas, Daugavpils, Aizkraukles, Rēzeknes un Ventspils. Šis turnīrs tika veltīts Daugavpils taekvondo dibinātāja Aleksandra Astankova piemiņai.

Aleksandrs Astankovs (1955 - 2015), viens no Latvijas taekvondo federācijas dibinātājiem un viens no cīņas mākslas senākajiem skolotājiem Latvijā. A.Astankovs bija Daugavpils taekvondo skolas dibinātājs, kurš izaudzina vairāku paaudžu meistarus un čempionus mūsu pilsētā. Treneris - instruktors starptautiskā līmenī, melnās jostas īpašnieks - 4 DAN Taekvondo un 4 DAN Hapkido, PSRS čempions karatē, pasaules un Eiropas čempions starp veterāniem pēc WTA taekvondo versijas.

Sacensības notika Kultūras un sporta pils sporta zālē. Sportisti vecumā no 6 līdz 16 gadiem sacentās trijos sporta laukumos, saskaņā ar Olimpiskā taekvondo noteikumiem sparingā. Sacensībās piedalījās gan iesācēji, gan jau pieredzējuši sportisti. Mūsu pilsētnieki, kas atnāca atbalstīt Daugavpils komandu, varēja redzēt gan prieku par uzvarām, gan pārdzīvojumus par zaudējumiem, gan skaistās un dinamiskās cīņas un emocijas. Mūsu sportisti iepriecināja savu apbalstītāju cerības un sasniedza lieliskus rezultātus. Sacensību rezultāts: 15 zelta, 25 sudraba un 28 bronzas medaļas. Pelnīta pirmā vieta komandu kopvērtējumā ”Astankova Cup 2016” un kauss par pirmo vietu paliek Daugavpilī.

Otrās vietas ieguvēji ir komanda no Rēzeknes, trešā komanda kopvērtējumā no Rīgas, kā arī ceturto un piekto vietu ieguva Aizkraukles un Ventspils komandas.

Sacensību organizators, Latgales taekvondo centra “JITAE”, sadarbībā ar Latvijas Taekvondo federāciju, plāno šo turnīru padarīt par tradicionālu.

Sacensību organizatori pauž savu īpašu pateicību atpūtas un izklaides kompleksa “Orange Bowling” vadībai par atbalstu un sniegtajām balvām.

Lasīt vairāk par mājas www.jitae.lv




Atpakaļ