Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

02-02-2015

Grāmata „Latgalē dzimušu mākslinieku dzīvesstāsti. Pēteris Martinsons” Daugavpils bibliotēkās


Janvārī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs organizēja pasākumu ciklu, pieminot keramiķi Pēteri Martinsonu viņa dzimšanas dienā. Tā ietvaros tika prezentēts izdevums “Latgalē dzimušu mākslinieku dzīvesstāsti. Pēteris Martinsons”. Izdevums ir tapis ar Latgales reģiona attīstības aģentūras izsludinātās Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latvijas Valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2014” atbalstu. Tā ir pirmā publikācija sērijā “Latgalē dzimušu mākslinieku dzīvesstāsti”, ko veido Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.

Pēterim Martinsonam Daugavpils bija dzimtā pilsēta, ar ko saistījās pirmās atmiņas par bērnību, tāpēc ir likumsakarīgi, ka mūža nogalē viņš atgriezās Daugavpilī. Savās piezīmēs mākslinieks rakstīja: “Daugavpilī ir mana pasaule…”

Izdevumā pēc Pētera Martinsona stāstījuma sniegts ne tikai viņa dzīves atstāsts, bet arī izaicinājums lasītājam mēģināt iepazīt mākslinieka personību caur viņa domāšanu un individuālo pasaules uztveri. Publikāciju ilustrē fotogrāfijas un citi materiāli no Pētera Martinsona radinieku, draugu un kolēģu privātajiem arhīviem. Tekstu papildina redaktoru Zanes Melānes un Zandas Zībiņas sagatavotie komentāri.

Šo vērtīgo novadpētniecības izdevumu Latgales Centrālā bibliotēka saņēma dāvanā no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra. Grāmata ir pieejama Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs. Meklējiet informāciju elektroniskajā katalogā.

 

Informāciju sagatavoja:

LCB Komplektēšanas un apstrādes nodaļas vadītāja

Zenona Tihomirova

tālr.: 65476342

e-pasts: zenona.tihomirova@lcb.lv




Atpakaļ