Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

25-08-2011

Daugavpils teātrim jauni vadītāji


25. augustā Daugavpili apmeklēja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte. Pirmā tikšanās bija Daugavpils Domē, kur ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un 1. vietnieku Vitāliju Azareviču apsprieda Daugavpils teātra likteni. Ministre informēja par situāciju teātrī, kas esot kritiska, tika pārrunāti jautājumi par pašvaldības iespējām iesaistīties situācijas uzlabošanā.

Kopējie Daugavpils teātra parādi ir apmēram 127 tūkstoši lati. Lielākā daļa ir nodokļu parādi. Tikšanās laikā ar Domes vadību ministre runāja par pašvaldības soļiem. Pašvaldības vadītāji apliecināja savu gatavību palīdzēt ar komunālo jautājumu risināšanu, nama apsaimniekošanu. Tuvākajā laikā uzsāks teātra jumta remontu.

Ministre informēja par to, ka pieņēmusi lēmumu pieņemt teātra direktora Miervalža Brodova atlūgumu un iecelt par valdes locekli teātra māksliniecisko vadītāju Oļegu Šapošņikovu, jo konkursu šādā situācijā nav laika rīkot. Otrs valdes loceklis būs Valmieras teātra direktore Evita Sniedze, kura, paralēli darbam Valmierā, strādās arī Daugavpilī.

 

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova: “ Iespējams, teātrī bija nepareiza administrēšana, ka uzkrājušies šie parādi, bez tam, esošais direktors ir uzrakstījis atlūgumu, kuru kultūras ministre pieņēma, tāpēc bija gaidāmas pārmaiņas. Ļoti ceru, ka ar jauno vadību darbs teātrī aktivizēsies, problēmas tiks atrisinātas un mums būs profesionāls, interesants un stabils teātris. Pašvaldība ir ļoti ieinteresēta, lai teātris pilsētā būtu. Tas svarīgi ir arī visam reģionam.

 Jāatzīst, ka pašvaldība līdz šim neveltīja tik lielu kontroli, kāda bija nepieciešama, to nāksies pārvērtēt. Mēs esam gatavi atbalstīt teātri un sāksim ar finansiāliem, saimnieciskiem jautājumiem”.

 

Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs: “ Galvenais uzdevums šobrīd ir teātra komunālo parādu dzēšana. Tuvākajā finanšu komitejā deputātiem tiks piedāvāts skatīt šo jautājumu.  Tie ir gandrīz 32 tūkst. lati par komunālajiem pakalpojumiem. Mēs runāsim ar deputātiem, skaidrosim situāciju un nepieciešamību palīdzēt, lai glābtu teātri.  Pašvaldības stingra nostāja ir, ka Daugavpilī, Latgalē teātris ir vajadzīgs. Vajadzīgs profesionāls, spēcīgs valsts teātris, tāpēc mēs apzināmies arī savu atbildību”.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē ministre tikās ar Daugavpils teātra kolektīvu un presi.

 

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte uzsvēra, ka tieši Daugavpils pašvaldības gatavība iesaistīties teātra glābšanā drošināja ministriju sākt sakārtot teātra finanses un menedžmentu, dot vēl vienu iespēju teātrim. 

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ