Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

29-12-2014

Pie “Priedītes” viesojās baltkrievu ķekatnieki


Ziemassvētku priekšvakarā Daugavpils bērnunamu-patversmi „Priedīte” apmeklēja Baltkrievu kultūras centra un biedrības „Uzdim” pārstāvji. Viņi ieradās ciemos ar dāvanām un teatralizētu uzvedumu, iepazīstinot bērnus ar baltkrievu tautas svētku „Koļadu” tradīcijām.

20.decembrī uz „Priedīti” ieradās liela un jautra baltkrievu kompānija. Viņi parādīja bērniem mini-uzvedumu par to, kā Baltkrievijā svin Ziemassvētkus. Saskaņā ar tradīciju, Koļadu svētkos ķekatnieki pulcējās divos baros – pieaugušo un bērnu, izstaigāja mājas un dziedāja dziesmas ar labā vēlējumiem namamātei un namatēvam. 

Bērni uzmanīgi klausījās dziesmas tautas dziesmu ansambļa „Kupalinka” izpildījumā un Staņislava Volodjko dzeju, ar interesi vēroja biedrības ”Uzdim” jauniešu grupas uzstāšanos, aktīvi piedalījās spēlēs un citās aktivitātēs.

Bet, atšķirībā no klasiskajiem Koļadu svētkiem, baltkrievu ķekatnieki neprasīja cienastu par uzstāšanos, bet paši atveda bērnunama audzēkņiem lielu kasti ar dāvanām – rotaļlietām un spēlēm, kancelejas precēm, suvenīriem un saldumiem. To visu salasīja un ar labā vēlējumiem nodeva bērniem biedrības „Uzdim” biedri. „Priedītes” direktore Ludmila Smikova sirsnīgi pateicās baltkrieviem par uzmanību, dāvanām un bērnunama audzēkņiem sagādāto prieku.

Nākamais Baltkrievu kultūras centra un biedrības ”Uzdim” labdarības koncerts notiks 14.janvārī – Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā.

 

Baltkrievu kultūras centrs




Atpakaļ