Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

28-11-2014

Pirmo reizi Daugavpils teātrī iestudēts mūzikls bērniem


26. novembrī Daugavpils teātra vēsturē pirmo reizi notika mūzikla bērniem pirmizrāde. O. Šapošņikova režijā tapis košs un dinamisks uzvedums „Leo - mazais lauva” par lauvēna Leo piedzīvojumiem, izzinot pasauli un meklējot atbildes, kā kļūt paklausīgam, pieklājīgam un laipnam.

Mūzikla pamatā izmantota F. Tappera pasaka „Leo - mazais lauva”, kuru pats autors ir uzdāvinājis Daugavpils teātrim iestudēšanai. Pēc autora domām mūsdienu pasaulē, kad valda vispārēja informācijas pārbagātība un pieejamība, ir ārkārtīgi svarīgi bērniem izskaidrot, kas ir labs un kas ir slikts, lai viņi tajā neapjuktu. Mūziklā iedzīvināts pamācošs stāsts, kas bagātināts ar spilgtām krāsām, mūsdienīgiem mūzikas ritmiem, galvu reibinošām dejām, trikiem un iespaidīgiem tērpiem.

Galvenajā lomā lieliski iejuties jaunais aktieris M. Boka, kārtējo reizi apliecinot Daugavpils teātra veiksmīgo pieredzi jauno talantu piesaistē. Par skatuves vizuālo ietērpu un daudzveidīgajiem kostīmiem gādājušas mākslinieces un scenogrāfes I. Bermaka un A. Stabiņa, par muzikālo noformējumu parūpējušies mūzikas autori H. Rigmants un V. Anselmo, savukārt horeogrāfe ir  I. Saveļjeva.

Uz skatuves valdošā vitalitāte savā varā ievilina gan mazos skatītājus, gan viņu vecākus, par ko liecina uzveduma laikā dzirdamie sirsnīgie smiekli, sajūsminošie izsaucieni un dedzīgie aplausi.

F. Tappers, H. Rigmants, V. Anselmo (Vācija)

LEO - MAZAIS LAUVA

Mūzikls visai ģimenei

Stāsts ir par lauvēnu, kurš dodas uz džungļiem gūt no citiem zvēriem mācību, kas katram dzīvē var noderēt – par godīgumu, drosmi, pieticību, cieņu pret vecākiem utt. Šis mūzikls ir saistošs gan bērniem, gan viņu vecākiem, jo atgādina arī pieaugušajiem tās it kā pašsaprotamās lietas, ko un kā bērniem ir jāiemāca. Uz skatuves pilnā sastāvā uzstājas Daugavpils teātra mūsdienu baleta trupa.

Lomās: M. Boka, I. Kešiševa, V. Dupaks, J. Ņetjosina, N. Kotona, M. Rožanska.

Izrāde - 7. decembrī 12.00

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv




Atpakaļ